Stil de viață sănătos? Da, vă rog! Interviu Andreea Irimia, sportsfluencer

by admin

Fiecare an vine cu noi rezoluții pe plan personal și profesional. Ne dorim să fim mai zvelți, mai energici, mai ageri la minte, toate dacă s-ar putea chiar de mâine. Dar lumea și corpul nu funcționează așa, iar conceptul de stil de viață nu este o găselniță menită a-i chinui pe cei care vor să fie sănătoși și productivi. Nu, nu! Chiar nu! El este despre asumarea în fiecare zi a unor decizii și comportamente.

Lucruri mici cu rezultate mari, când faci suma. Să luăm exemplul clasic al slăbitului. Ei bine, rezultatele vor apărea atunci când ce este nociv în alimentație va dispărea. Mai trișăm ocazional, că nu suntem mașini și avem mici plăceri. Dar trișatul este excepția, niciodată regula. De ce ne așteptăm la rezultate diferite acționând mereu la fel? Pentru o schimbare de paradigmă, am invitat-o pe Andreea Irimia, lifestyle booster și sportsfluencer să ne învețe cum să dăm startul de azi unui nou stil de viață echilibrat și facil de urmat.

Schimbarea și dorința de a adopta obiceiuri noi și sănătoase este MI-NU-NA-TĂ, doar că trebuie să avem grijă la cum le abordăm. Să o luăm ușor și să ne uităm către mai multe aspecte. Ce intră într-un stil de viață sănătos? Nutriția, mișcarea, somnul, dezvoltarea personală și relaxarea.

Nutriția

Aud des acest “nu mai mănânc nimic”, după ce, în timpul sărbătorilor, am exagerat cu alimentația. Din păcate, legea compensației nu se aplică și nu ajută la nimic să mâncăm puțin spre deloc. Ba dimpotrivă! Să mâncăm, dar să mâncăm multe legume proaspete, să alegem fructe în locul dulciurilor, să consumăm o sursă de proteine la fiecare masă, pentru că ne ține de foame, dar și surse de grăsimi bune și naturale, în schimbul celor grele și a alimentelor procesate. Acesta este un minimum de alegeri dacă obiectivul este să dăm refresh stilului de viață și să trăim un pic mai bine.

Sursă foto: Unsplash

Mișcarea

Îmi este familiară și fraza “De luni mă apuc de sală”. Pe ea însă aș vrea să o înlocuim cu “anul acesta o să fiu mai activ(ă)”. Mi se pare că acoperă mai multe arii ale mișcării, mai multe variante și, deci, este mai la îndemână decât sala. Și nici nu pune atâta presiune pe noi să facem ce face toată lumea. Nu trebuie să ne apucăm de sală, dar trebuie să facem ceva mai multă mișcare decât făceam până acum. Recomandarea este să analizezi foarte bine punctul în care te afli: super începător, începător, făceai ceva mișcare și vrei să treci la următoarea etapă, ai dureri de coloană, de genunchi, accidentări? Toate trebuie luate în considerare când ne apucăm de mișcare și ACELA este punctul din care demarezi orice. Ușor, cu răbdare pentru corpul tău și poate (cel mai bine) sub îndrumarea unui profesionist.

Somnul

Mai importantă decât cantitatea este calitatea somnului. Somnul ne afectează pe toate palierele vieții și este cel care ne dă indicatorul de “trăim sau nu bine”. Prin urmare, trebuie să ne uităm mai mult la ritualul de dinainte de somn (să nu stăm la ecrane, să nu ne culcăm stresați), la cel din timpul somnului (temperatura din cameră să nu fie mai mare de 22 grade, să nu fie lumini sau sunete care deranjează, patul și perna să fie confortabile), dar și la cum ne trezim. S-a demonstrat științific că snooze-ul la alarma de dimineață este un lucru dăunător pentru creier, așa că trageți de voi de când sună prima dată și… sus!

Sursă foto: Unsplash

Dezvoltarea personală

Este important să aflăm cât mai multe despre noi și despre cum funcționăm și ce anume ne face mai fericiți, mai împliniți. Cu ce bagaj emoțional venim? Cum reacționăm la lucruri și de ce? Viața fericită este și despre cum ne uităm la lucruri și la oameni, așa că este indicat să lucrăm și în această direcție. Să renunțăm la ce nu ne dă o stare de bine, să citim despre emoție și practica recunoștinței, să spunem lucruri frumoase dimineața, să ne încurajăm, să zâmbim și să învățăm să ne bucurăm de lucrurile mici.

Relaxarea

În zona de relaxare intră multe. Și asta e perfect! Trebuie să prioritizăm astfel de lucruri în fiecare zi, fie că relaxarea înseamnă o plimbare pe afară, ieșit cu cățelul, cititul unei cărți… În cazul experiențelor noi, este precum un canvas gol ce așteaptă să fie pictat, în toate culorile. Găsește ce îți place! Fă ceva cu care nu ești familiarizat(ă). Încearcă lucruri care par că nu ți-ar plăcea doar ca să te convingi că așa este. Atât corpul, cât și sufletul și mintea îți vor mulțumi pentru orice îți creează bucurie!

Poate ți-ar mai plăcea să citești/vezi și:

Dacă ți-a fost de folos ce ai citit, intră și în cel mai mare grup cu idei de organizare din România (Diana Mihaila – Idei Organizare) și abonează-te la newsletter, pentru programe și oferte dedicate exclusiv membrilor. Mă găsești și pe Facebook și Instagram.

Ti-ar putea placea si articolele urmatoare

Citește OrDeLi – Revistă trimestrială de Organizare, Design & fine Living

Articole

Newsletter

Abonează-te la Newsletter și accesează gratuit e-book-ul #MareaOrganizare

@2024 Toate drepturile rezervate Diana Mihăilă

Website realizat și găzduit de DUCADU

error: Content is protected !!