Depozitarea piramidală, super eficientă pentru organizarea casei și a biroului

by admin

Organizarea piramidală este potrivită în corpurile de mobilier cu rafturi poziționate la distanță mare. Așezând obiectele pe verticală, ele au o amprentă unică, pe cea a celui mai mare dintre ele. Suprapunerea reprezintă și o bună formă de a crea categorii, una din regulile de bază ale organizării.

Utilă peste tot în casă, depozitarea piramidală este precum un joc. Inclusiv pentru copii. O pot deprinde devreme, ceea ce este minunat pentru noi, părinții, dar și de folos casei și familiei. Prin implicarea timpurie, cei mici înțeleg devreme că locuința are nevoie de grija noastră pentru că ne protejează, ne ține cald și ne face să ne simțim fericiți împreună.

Unde putem folosi depozitarea piramidală?

În bucătărie, în bibliotecă, pe birou sau în dressing. Sunt doar câteva din exemplele comune și pe care le putem vizualiza ușor. Tocmai de aceea, le voi lua pe rând și voi lăsa pentru fiecare câteva idei utile. Mai multe poți scrie chiar tu, în comunitatea cu idei de organizare, de pe Facebook, după ce vei distribui acest articol. În comentarii ne poți inspira să facem lucrurile și în stilul tău.

1. În bucătărie

Seturile de oale, caserolele sau castroanele devin mai ușor de identificat și de utilizat dacă sunt grupate de la mare la mic și sunt puse unele în altele. Metoda este bună și pentru capace, tăvi, tacâmuri sau căni și este eficientă atât pe polițele montate la vedere, cât și pe rafturile din dulapuri. La fel pot sta și recipientele pe care le stocăm în sertarele bufetului.

2. În bibliotecă

Dacă ordonarea tematică ori cea în funcție de autor și de titlu este prea complicată, optăm pentru această variantă simplă, dar de efect și din punct de vedere estetic. Depozitarea piramidală ”rupe” monotonia din bibliotecă, spațiu în care cărțile stau înșirate, dispuse adesea ascendent ori descendent. Metoda este eficientă și pentru a stoca jocuri tip puzzle sau board games și ele locatari ai acestor piese de mobilier.

Depozitarea piramidală de cărți, cataloage și reviste, combinată cu decorațiuni dă ambientului o notă relaxată, pe care, sunt convinsă, ne-o dorim. Căci acasă este sanctuarul nostru de bine și de liniște, locul în care ne încărcăm bateriile, sufletul și mintea.

3. În/pe birou

Organizarea piramidală se poate folosi și pentru obiectele de papetărie (agende, post-it-uri etc.), dar și pentru cataloage și device-uri ce trebuie să se găsească la îndemână (tabletă, telefon, calculator etc.) atunci când lucrăm. Putem folosi această metodă atât pe birou, cât și în zonele de arhivare.

4. În dulap

Atunci când stivuim, dar pachetele de haine nu au dimensiuni egale, facem o piramidă. Astfel nu se vor mai răsturna! În plus, indiferent din ce punct scoatem o haină, baza rămâne întotdeauna cea mai mare. Inteligent, așa-i?

Dacă ți-a fost de folos ce ai citit, intră și în cel mai mare grup cu idei de organizare din România (Diana Mihaila – Idei Organizare) și abonează-te la newsletter, pentru programe și oferte dedicate exclusiv membrilor. Mă găsești și pe Facebook și Instagram.

Ti-ar putea placea si articolele urmatoare

Citește OrDeLi – Revistă trimestrială de Organizare, Design & fine Living

Articole

Newsletter

Abonează-te la Newsletter și accesează gratuit e-book-ul #MareaOrganizare

@2024 Toate drepturile rezervate Diana Mihăilă

Website realizat și găzduit de DUCADU