Depozitarea piramidală, super eficientă pentru organizarea casei și a biroului

by admin
0 comment

Organizarea piramidală este potrivită în corpurile de mobilier cu rafturi poziționate la distanță mare. Așezând obiectele pe verticală, ele au o amprentă unică, cea a celui mai mare dintre ele. Este și o bună formă de a crea categorii, una din regulile de bază ale organizării.

Unde putem folosi depozitarea piramidală?

1. În bucătărie

Seturile de oale, caserolele sau castroanele devin mai ușor de identificat și de utilizat dacă sunt grupate de la mare la mic. Metoda este bună și pentru capace, tăvi, tacâmuri sau căni și este eficientă atât pe polițele montate la vedere, cât și pe rafturile din dulapuri. La fel pot sta și recipientele pe care le stocăm în sertarele bufetului.

2. În bibliotecă

Dacă ordonarea tematică ori cea în funcție de autor și de titlu este prea complicată, optăm pentru această variantă simplă, dar de efect din punct de vedere estetic. Depozitarea piramidală ”rupe” monotonia din bibliotecă, spațiu în care cărțile stau înșirate, dispuse adesea ascendent ori descendent.

Metoda este eficientă și pentru a stoca jocuri tip puzzle sau board games.

3. În/pe birou

Se poate folosi și pentru obiectele de papetărie (agende, post-it-uri etc.), dar și pentru cataloage și device-uri ce trebuie să se găsească la îndemână (tabletă, telefon, calculator etc.). Putem depozita piramidal atât pe masa de lucru, cât și în zonele de arhivare.

4. În dulap

Atunci când stivuim, dar pachetele de haine nu au dimensiuni egale, facem o piramidă. Astfel nu se vor mai răsturna! În plus, indiferent din ce punct scoatem o haină, baza rămâne întotdeauna cea mai mare.

Să îți fie de folos toate cele de mai sus. Dacă ești activ(ă) pe rețelele de socializare, intră te rog și pe pagina de Facebook a blogului și bifează sub butonul ”Urmărește” opțiunea ”Vezi mai întâi” pentru a primi notificări când publicăm articole noi. Tot pe Facebook găsești și super grupul cu idei de organizare. Iar dacă vrei să vezi clipuri despre organizare, abonează-te la canalul de Youtube. Avem și un NEWSLETTER pentru programe și oferte exclusive.

You may also like

Acest blog folosește cookies pentru îmbunătățirea experienței de navigare. Apăsând ACCEPT îți dai acordul ca vizita ta și modul de navigare să fie contorizate de către administratorul blogului și/sau de către furnizorii săi web. Accept

Confidențialitate & Cookies