Bagajul de vacanță care nu se pierde niciodată

by admin

City-break prin Europa sau vacanță prelungită într-o destinație însorită? În oricare dintre ele te poți descurca foarte bine cu un bagaj de cabină și/sau cu unul de mână. Crede-mă pe cuvânt! Nu scriu doar din perspectiva specialistului în organizare, ci mai ales din cea a călătorului îndrăgostit de mobilitate. Dacă mai spun și că sunt mama a doi copii energici, cu atât mai mult îmi vei înțelege dorința de mâini libere. Să călătorești cu bagaj mic poate fi o experiență plăcută. Îți trebuie doar puțin antrenament și planificare!

*Acest articol îl găsești în varianta animată și în numărul 13 al revistei digitale trimestriale de organizare, design și fine living, OrDeLi.

Cel mai mare avantaj al călătoritului cu bagaj de cabină este că el nu se va mai pierde absolut niciodată prin niciun aeroport, din pricina companiilor aeriene. Îl ai tot timpul la tine, ești unic răspunzător! În plus, nu mai există riscul de a nu ajunge la timp la următoarea cursă pentru că ai așteptat prea mult la bandă. Ți se poate întâmpla când zborurile nu sunt interconectare.

Da, în avion, poate fi un pic inconfortabil să ții și unele lucruri sub scaun, dar există un mare beneficiu: scoți rapid orice simți că îți trebuie pe durata zborului. Asta dacă ai corelat lucrurile din bagaj cu etapele călătoriei. Pentru părinți, o geantă cu de toate este absolut necesară… în orice moment. Nu se știe niciodată când pe cineva apucă foamea sau setea, când trebuie schimbat sau cere să fie schimbat. Bagajul de cabină este o adevărată ramură de măsline (n.r. simbol al păcii), mai ales pe cursele lungi.


Un bagaj eficient și ușor ne oferă libertate de mișcare și ne ajută să economisim timp și la îmbarcare și la sosire.


Tips & tricks pentru un bagaj mic și organizat

Alcătuiește o listă cu strictul necesar: haine, încălțări, produse de igienă și îngrijire etc. Dacă la final îți mai rămâne loc în bagaj, pui și extras.

Compune ținute din piese versatile ce se combină ușor între ele. Obiectivul este să obții cât mai multe outfit-uri cu cât mai puține haine, pantofi și accesorii.

Nu împacheta lucruri „pentru orice eventualitate”. Nu știm când le vom purta, nu le luăm. Punct!

Ajută-te de organizatoare (packing cubes) pentru a forma categorii și ținute. Puse separat, vor fi mai ușor de identificat și nu vom răvăși întreaga geantă.

Ia produse de îngrijire personală în recipiente mici (travel size) sau cumpără unele la destinație. Nu costă o avere, de ce să mai îngreunezi cu câteva sute de grame bagajul?

Dacă mergem de la frig la cald, purtăm articolele voluminoase, dar și bijuteriile. Nu încărcăm geanta și nici nu stăm cu grija obiectelor de valoare. Un truc de organizare 2 în 1.

În locul unei cărți, descarcă un titlu în format PDF, pe telefon sau tabletă. Tot acolo prinde bine să avem și câteva jocuri pentru copii.

Ia doar medicamente de care ai nevoie pentru că urmezi un tratament și/sau un kit pentru afecțiuni comune – dureri de cap, burtă sau alergii.

Cântărește geanta înainte de a pleca de acasă pentru a te asigura că te încadrezi în limita de kg permisă de compania aeriană aleasă. Dacă pleci cu mașina sau cu trenul, cântărești pentru a avea un control al cantităților.

Poate ți-ar mai plăcea să citești și:

Dacă ți-a fost de folos ce ai citit, intră și în cel mai mare grup cu idei de organizare din România (Diana Mihaila – Idei Organizare) și abonează-te la newsletter, pentru programe și oferte dedicate exclusiv membrilor. Mă găsești și pe Facebook și Instagram.

Ti-ar putea placea si articolele urmatoare

Citește OrDeLi – Revistă trimestrială de Organizare, Design & fine Living

Articole

Newsletter

Abonează-te la Newsletter și accesează gratuit e-book-ul #MareaOrganizare

@2024 Toate drepturile rezervate Diana Mihăilă

Website realizat și găzduit de DUCADU