Iată cum poți face bine fără să te coste nimic. 3 modalități simple

by admin

Multă vreme am crezut că îmi este mai ușor să fac bine când am, când pot, când sunt fericită. Nu asociam donatul și voluntariatul cu momentele de încercare personală. Simțeam că trebuie să mă vindec, să strâng și apoi să dau. În timp însă am realizat că aceste momente perfecte sunt puține, rare și că dacă stau să le aștept, binele gândit nu se mai transformă într-unul făcut. Atunci ceva s-a schimbat în mod fundamental și am început să caut Binele!

Știi vorba aceea ”Pic cu pic se face un ocean”? Așa este și cu acțiunile noastre, ele contează și undeva se simt. Cu acest gând în minte am scris și rândurile de mai jos.  

3 modalități simple prin care putem face bine:

1. Donează bunuri. Surplusul nostru se poate transforma în bine pentru alții. Haine, pantofi, cărți, jucării, electrocasnice, pături sau perne pot fi de mare folos ONG-urilor, autorităților publice și private și cauzelor susținute. Important: Obiectele stricate, sparte, incomplete etc. se reciclează, NU se donează! Găsești puncte de colectare din proximitatea ta pe hartareciclarii.ro.

Unde poți dona?

Pe lista mea scurtă se află:

  • Centrul „Bebe de București are Hăinuțe” este o inițiativă publică ce sprijină familiile din medii defavorizate. Aici putem dona haine de copii și jucării educative potrivite până la vârsta de 12 ani.
  • Asociația Dragoste desculță. Mereu este nevoie de haine și încălțări pentru orice vârstă și gen. Le dăm o mână de ajutor de la distanță dacă trimitem colete cu lucruri deja spălate și sortate. 
  • Magazinul caritabil La Taica Lazăr. Tot ce se donează, se vinde, iar banii sunt folosiți pentru susținerea cauzelor Asociației de Medicină pentru Sănătate Publică.

2. Cardul Galben Care Face Bine, de la Raiffeisen. Pe posesorii lui îi face automat parte din măreața și lăudabila misiune de construire a campusului medical al Spitalului de Copii Marie Curie, o inițiativă a Asociației Dăruiește viață, pe care Raiffeisen Bank a susținut-o până în prezent cu 1 milion de euro.

Cum funcționează mecanismul binelui?

Foarte simplu. Pentru fiecare tranzacție online sau prin POS făcută de clienți cu noul card galben de debit în lei, Raiffeisen Bank donează pentru asigurarea de servicii medicale de înaltă calitate, suplimentar față de suma deja alocată cauzei. Contribuția către asociație nu este necondiționată de valoarea tranzacției, dar, simbolic, prin acțiunile noastre, alimentăm mecanismul. De ce n-am face bine și astfel?

O tranzacție = O donație

#cardulgalben #cardulgalbencarefacebine #raiffeisenbank

Cum poți obține cardul galben care face bine?

Dacă ai un card de debit Raiffeisen, îl poți schimba fără costuri într-unul galben care face bine. Și dacă devii client nou primești unul. Contul se deschide ușor, direct de pe telefon, din aplicația Smart Mobile sau de pe laptop ori PC, nu doar din agenții. Până pe 31 august 2024, Cardul Galben Care Face Bine vine cu zero costuri pe viață și zero comisioane. Iar dacă tu, clientul nou, faci cel puțin 3 plăți online sau prin POS, primești în contul curent un bonus de 100 de lei lunar, timp de trei luni, din partea băncii. Hai că #edebine!

3. #BraveCut

În extraordinara comunitate cu idei de organizare, de pe Facebook, ne impulsionăm adesea pentru a susține diferite cauze umanitare și sociale, nu facem doar schimburi de tips & trick. Multe dintre noi am donat deja codițe de păr către Fundația Renașterea, pentru realizarea de peruci pentru curajoasele femei care luptă cu cancerul. Un gest pe care sper că îl vei face și tu cândva, cea care citești aceste rânduri. Lungimea minimă a unei codițe trebuie să fie de 20 de cm. Nu contează dacă părul a fost sau nu vopsit, dacă firul este gros sau subțire, drept sau ondulat. Eu am făcut #BraveCut de 3 ori până acum.

În cazul în care acest articol te-a inspirat să faci și mai mult bine, mă bucur cu toată inima mea. Pe rețelele de socializare poți lăsa și tu, în comentarii, alte idei de acest gen. Binele aduce bine. Hai să îl sporim împreună!

Dacă ți-a fost de folos ce ai citit, intră și în cel mai mare grup cu idei de organizare din România (Diana Mihaila – Idei Organizare) și abonează-te la newsletter, pentru programe și oferte dedicate exclusiv membrilor. Mă găsești și pe Facebook și Instagram.

Ti-ar putea placea si articolele urmatoare

Citește OrDeLi – Revistă trimestrială de Organizare, Design & fine Living

Articole

Newsletter

Abonează-te la Newsletter și accesează gratuit e-book-ul #MareaOrganizare

@2024 Toate drepturile rezervate Diana Mihăilă

Website realizat și găzduit de DUCADU