Organizarea frigiderului. Sfaturi de la Martha Stewart

by admin
0 comment

Cartea Marthei Stewart, ”Organizing – The Manual For Bringing Order To Your Life, Home & Routine”, m-a învățat lucruri noi despre felul în care se face depozitarea în frigider. Nu este doar o chestiune de creat secțiuni clare, ci de corelare a temperaturilor cu termenul de valabilitate.

”Cele mai reci zone ale frigiderului sunt sertarul de jos și partea din spate a raftului superior sau a celui inferior, unde se află ventilatorul. Asta în timp ce ușile sunt zonele cu temperatura cea mai ridicată (în special, din cauza deschiderilor repetate)”.

Pentru a evita ca ouăle să absoarbă mirosuri, Martha recomandă să le păstrăm în ambalajul original, pe raftul cel mai de sus, unde temperatura este cea mai stabilă. Deci nu pe ușă, cum mulți o facem pentru că acolo sunt adesea puse suporturile cu care vine frigiderul. Tot sus ne sfătuiește să ținem și lactatele. Pe rafturile intermediare păstrăm mâncarea gătită, pe care o vom consuma la timp, în totalitate sau în proporție cât mai mare și dacă folosim recipiente transparente. Resturile pot sta și pe uși, tot din același considerent: le vedem mai ușor, le mâncăm mai repede.

Deoarece fructele pot grăbi alterarea legumelor, ele se stochează separat, dar în aceeași zonă de temperatură.

”Sertarul cel mai de jos al frigiderului, acolo unde este cea mai scăzută temperatură, este pentru carne. Depozitată aici nu va picura pe nici un alt aliment. Dacă modelul deținut nu are un astfel de sertar, carnea se poate pune pe o bucată de foaie de copt, pe raftul inferior. (…) Pe uși păstrăm produse cu termen extins de valabilitate, așa cum sunt condimentele și băuturile.”

O altă recomandare pe care mama organizării și a trucurilor casnice o face este să păstrăm separat produsele dulci de cele sărate, iar pe pungile resigilabile scriem neapărat data congelării și termenul de valabilitate, plus detalii despre conținut.


Poate ți-ar plăcea să citești și Organizarea bucătăriei: 5 ponturi de la Martha Stewart


Atât de la Martha în acest articol. Mai jos și alte idei referitoare la organizarea frigiderului:

  1. Pe rafturi sau pe ușă putem depozita în șir indian, de la mic la mare, produse din aceeași categorie. Sticlele care nu încap în picioare, le punem culcate, sub formă de piramidă, pentru mai multă stabilitate. Mare grijă ca dopurile să fie bine strânse. Sucul de roșii care fermentează are această putere ”magică” de a împinge dopul și a stropi totul în jur. La fel și socata ori mustul.
  2. Ne mai putem ajuta de platouri rotative pentru a depozita borcanele ce altfel rămân uitate prin spate (ex.: rândul cu borcane cu dulceață, rândul cu borcane cu murături etc.).
  3. Pentru mezelurile desfăcute putem folosi clești alimentari pentru a încetini procesul de alterare. În multe cazuri, ele se recomandă a fi consumate în 2-3 zile de la deschiderea ambalajului.
  4. Dacă ținem dietă sau gătim separat pentru cei mici, păstrăm totul pe același raft, în partea din față.

Sper că informațiile de mai sus ți-au fost utile și că vei dori să le împărtășești și cu prietenii tăi. Dacă ești activ(ă) pe rețelele de socializare, intră te rog și pe pagina de Facebook a blogului și bifează sub butonul ”Urmărește” opțiunea ”Vezi mai întâi”. În felul acesta primești notificări la fiecare nou articol. Și hai și în grupul cu idei de organizare unde poți obține soluții adaptate stilului tău de viață.

You may also like

Acest blog folosește cookies pentru îmbunătățirea experienței de navigare. Apăsând ACCEPT îți dai acordul ca vizita ta și modul de navigare să fie contorizate de către administratorul blogului și/sau de către furnizorii săi web. Accept

Confidențialitate & Cookies