10 trucuri pentru o casă ordonată

by admin
0 comment

Am făcut o listă cu 10 lucruri pe care încerc să le fac constant ca să am locuința ordonată. Sunt acțiuni mici, cu impact mare, căci mă ajută să păstrez rezultatele pe termen lung.

  1. Nu las încălțămintea la vedere. Mai ales în holul de la intrare! Este cea dintâi zonă cu care interacționăm când venim acasă și este plăcut să pășim într-un spațiu aerisit. În plus, este și primul loc pe care oaspeții noștri îl văd.
  2. Închid/deschid larg ușile. Oricât de curată ar fi casa, dacă o ușă este închisă, una larg deschisă, iar o alta doar crăpată, ea va părea dezordonată. Așa că le țin fie închise, fie larg deschise, să circule lumina.
  3. Strâng cablurile. Lăsate la voia întâmplării, încurcate prin toată casă, cablurile incomodează și fizic și vizual. Pe cele mai multe le țin rulate și prinse cu elastice de bani, o variantă super simplă și ieftină de organizare.
  4. Țin perdelele bine întinse. Ferestrele sunt printre primele observate într-o încăpere, așa că ajută ca perdelele să fie călcate și bine întinse dintr-o margine în alta a galeriei.
  5. Trag draperiile la margine păstrând simetria ferestrei. Când sunt închise, draperiile trebuie să se suprapună perfect peste perdele. Când sunt deschise, ele trebuie să aibă aceeași proporție și în stânga și în dreapta.
  6. Nu las la vedere obiecte care în mod obișnuit stau în spații de depozitare închise (veselă, electrocasnice mici, haine, încălțăminte).
  7. Păstrez podelele curate. Urmele de pantofi, petele, praful adunat pe la colțuri fac un spațiu să pară mai murdar decât este, oricât de bine ar fi aranjate lucrurile în rest.
  8. Șterg praful de pe mobilă, pervazuri și suprafețe ce reflectă lumina (ex. ecranul televizorului).
  9. Strâng resturile vegetale. Frunzele uscate, crenguțele sau fructele ce s-au scuturat fac chiar și cea mai frumoasă plantă de apartament să pară că nu beneficiază de tratament corespunzător.
  10. Arunc plantele uscate. Mă duc ușor cu gândul la o casă părăsită sau foarte neglijată și, în mod evident, nu îmi doresc asta. 🙂

Acestea sunt în bună parte acțiunile pe care le fac în mod constant pentru o casă ordonată. Rutina se mai pierde pe drum, dar îmi este ușor să revin la ea deoarece acțiunile de mai sus nu implică eforturi mari și nici vreo recuzită specială.


Poate ți-ar mai plăcea să citești și:

Sper că informațiile de mai sus ți-au fost utile și că vei dori să le împărtășești și cu prietenii tăi. Dacă ești activ(ă) pe rețelele de socializare, intră te rog și pe pagina de Facebook a blogului și bifează sub butonul ”Urmărește” opțiunea ”Vezi mai întâi”. În felul acesta primești notificări la fiecare nou articol. E gratuit! La fel și pe grupul cu idei de organizare. Iar dacă vrei să vezi ce clipuri mai public, abonează-te la canalul meu de Youtube. Tot mai multe articole se vor transforma în conținut video.

You may also like

Acest blog folosește cookies pentru îmbunătățirea experienței de navigare. Apăsând ACCEPT îți dai acordul ca vizita ta și modul de navigare să fie contorizate de către administratorul blogului și/sau de către furnizorii săi web. Accept

Confidențialitate & Cookies