Rutine simple pentru o casă mai organizată

by admin

Organizarea este o rutină sănătoasă, precum alimentația sau sportul. La început, practici în mod conștient, ca prin repetiție să devină un act firesc ce nu presupune nici prea mult stres, nici prea mult efort. Metodele la care apelăm trebuie să fie flexibile și să se adapteze etapelor de dezvoltare prin care trecem. Atât și nimic mai mult! Însăși Marie Kondo a intrat în etapa Kurashi. Adică a modului ideal de a-ți trăi viață.

După ani de zile în care a ținut ca metoda konmari să fie urmată ca la carte, pentru a avea rezultatul promis, Marie schimbă abordarea și flexibilizează organizarea pe care ea o promovează. O fi de la faptul că a făcut al treilea copil… Cine poate ști? Ideea este că până și gurul organizării japoneze a ajuns la concluzia că nu există o soluție universal valabilă, ci una pe care și-o poate crea fiecare dintre noi. Dacă ar fi fost în grupul nostru cu idei de organizare, de pe Facebook, ar fi trecut mult mai devreme la organizarea relaxată.

Despre Kurashi, mai în detaliu, am scris în numărul 12 al revistei digitale de organizare, design și fine living, OrDeLi. Cu un click ajungi rapid acolo și în galeria digitală cu toate numerele de până acum. Revenind însă la rutinele ce fac organizarea să se mențină, îți spun că ele au nevoie de timp și de exercițiu. Există însă o scurtătură. Cantitățile mari pot fi copleșitoare chiar și pentru cei experimentați în ale organizării. Dar dacă identificăm și înlăturăm excesul, suntem mai aproape de sortarea pe categorii. Din categorii mari putem face categorii mici, însă rafinarea vine în timp, nu din prima. Vom tot mută obiectele prin spațiu până când își vor găsi cel mai bun loc. Doar atunci când ajung să ”se miște” precum un mecanism vorbim despre eficientizare, nu doar despre depozitare corectă, conformă cu o metodă ori cu alta.

Dacă îți dorești să fii mai organizat(ă), poți testa acești 7 pași. Sunt simpli și dau rezultate rapide. 1-0 organizare versus multe alte lucruri!

  1. Strânge ce s-a împrăștiat și lasă ordine în casă în fiecare seară.
  2. Spală toate hainele murdare în week-end, împăturește-le pe cele curate și pune-le în dulap.
  3. Lasă pregătite de seara hainele, încălțările și ghiozdanele copiilor.
  4. Pregătește-ți în avans ținutele de birou și materialele necesare.
  5. Pune vasele în mașină, să le găsești spălate dimineața.
  6. Fă-ți aprovizionarea în week-end, dar și un meniu pentru câteva zile.
  7. Împarte sarcinile săptămânii cu partenerul/partenera de viață, dar și cu copiii.

Dacă ți-a fost de folos ce ai citit, intră și în cel mai mare grup cu idei de organizare din România (Diana Mihaila – Idei Organizare) și abonează-te la newsletter, pentru programe și oferte dedicate exclusiv membrilor. Mă găsești și pe Facebook și Instagram.

Ti-ar putea placea si articolele urmatoare

Citește OrDeLi – Revistă trimestrială de Organizare, Design & fine Living

Articole

Newsletter

Abonează-te la Newsletter și accesează gratuit e-book-ul #MareaOrganizare

@2024 Toate drepturile rezervate Diana Mihăilă

Website realizat și găzduit de DUCADU

error: Content is protected !!