Peach Fuzz, culoarea anului 2024

by admin

Mi se pare fascinant modul în care o culoare poate influența lumea. An de an, încă din 1999 încoace, Institutul Pantone alege o nunață care să descrie următoarele 12 luni în design-ul de interior, în cel de produs și în fashion. Prin cromatică, lumea reală se conturează și modelează percepții. Early adapters sau nu, ne fascinează subiectul, iar creativitatea materializării ne intrigă, dar ne și provoacă. În 2024, nuanța ce suscită interesul tuturor este Peach Fuzz. Un subiect pe care l-am dezvoltat înainte de toate în paginile revistei digitale de organizare, design și fine living, OrDeLi și care am considerat că trebuie să fie preluat și aici, pe blogul personal, cu diverse adăugiri.

O nuanță delicată și elegantă, aflată la confluența dintre roz și portocaliu, Peach Fuzz marchează cea de-a 25-a aniversare a programului Pantone, Culoarea Anului. Acest ton cald exprimă grija pentru noi și pentru ceilalți și, totodată, dorința de a cultiva bunătatea, compasiunea și conexiunea pentru un viitor pașnic, într-un mediu confortabil.

Esența Peach Fuzz

Potrivit aceluiași Institut Pantone, Peach Fuzz aduce un sentiment de bunătate și de tandrețe, transmițând ideea de comunitate și de colaborare. Este o nuanță ce înglobează în ea bucuria de a petrece timp alături de ceilalți, dar și de a savura liniștea dată de solitudinea casei, un sanctuar de calm și de bine ce ne învăluie și ne protejează. De altfel, spațiul reprezintă o sursă de conectare, de vindecare și de recalibrare, un loc în care devenim și prosperăm. Sensibil, dar totodată dulce și aerisit, Peach Fuzz evocă o nouă modernitate. Acest ton subtil și senzual ne invită să ne găsim liniștea interioară și sursa de prosperitate. Deși este centrat pe experiența umană de îmbogățire și hrănire a minții, a corpului și a sufletului, este, de asemenea, o nuanță liniștită, sofisticată, cu profunzime, a cărei lejeritate este de impact, aducând frumusețea în prim plan. Poetic și romantic, un ton curat cu atmosferă vintage, PANTONE 13-1023 Peach Fuzz reflectă trecutul remodelat într-o ambianță contemporană.

Peach fuzz se combină armonios cu nuanțele pământii, cu care, de altfel, este recomandat să începem când suntem la primul contact cu această culoare delicată, în primă instanță. Ea însă, poate fi energizată rapid cu tonuri de verde, turcoiz sau roșu.

Casă bună face și cu tonurile pastelate, alături de care construiește un ambient romantic și primitor.

Peach Fuzz este o prezență reconfortantă și o modalitate elegantă și suavă de personalizare a spațiului. O nuanță precum este aceasta se poate asorta și cu tonuri de alb, olive, gri, antracit, wenge, bej și negru.

De ce Peach Fuzz?

„Căutând o nuanță care să reflecte dorința noastră înnăscută de apropiere și conexiune, am ales o culoare radiantă, cu căldură și eleganță modernă. O nuanță ce rezonează cu compasiunea și care oferă o îmbrățișare, legând într-o formă fără efort tinerescul cu atemporalul.”

Leatrice Eiseman, Director executiv, Pantone Color Institute™

Într-o perioadă cu tulburări în multe aspecte ale vieții, nevoia de grijă, de empatie și de compasiune devine din ce în ce mai puternică, la fel și imaginea noastre despre un viitor mai pașnic. Odată cu Peach Fuzz, ni se reamintește că o parte vitală a unei existențe pline este sănătatea. Într-o lume ce adesea pune accentul pe productivitate și pe validări externe, este esențial să recunoaștem importanța eului interior și să găsim în mijlocul agitației contemporane momente de răgaz, de creativitate și de conectare.

Cum integrezi Peach Fuzz în designul interior?

Pe măsură ce navigăm prin prezentul haotic, încercând să construim o lume nouă, reevaluăm ceea ce este esențial. Redefinind modul în care vrem să trăim, ne exprimăm și acționăm cu mai multă intenționalitate și considerație. Recalibrând prioritățile pentru a ne alinia cu valorile noastre interioare, ne concentrăm pe sănătate (atât mentală, cât și fizică) și pe bunăstare și prețuim ceea ce este special: căldura și confortul timpului petrecut cu prietenii și cu familia sau, pur și simplu, momentul de liniște pe care ni-l oferim.

Peach Fuzz creează o ambianță primitoare în casă, transmițând o căldură blândă, indiferent că apare pe un perete pictat, sub forma unor decorațiuni sau ca accent într-un ansamblu. Tonul este o prezență reconfortantă și o modalitate elegantă și suavă de personalizare a spațiului. Culoarea te îmbie să atingi și să descoperi, deci este potrivită pe texturi diverse, moi, de la piele întoarsă, la catifea, materiale matlasate ori cu blană. Liniștitor și plăcut la atingere, Peach Fuzz este relaxant și totodată luxos, dacă apelăm la valențele sale romatice, vintage.

În dressing, în mod deloc surprinzător având în vedere câte concepte înglobează această culoare, Peach Fuzz se asortează bine și cu tonuri puternice de turcoaz, verde smarald, violet, scorțișoară sau sângeriu.

Dacă ți-a fost de folos ce ai citit, intră și în cel mai mare grup cu idei de organizare din România (Diana Mihaila – Idei Organizare) și abonează-te la newsletter, pentru programe și oferte dedicate exclusiv membrilor. Mă găsești și pe Facebook și Instagram.

Ti-ar putea placea si articolele urmatoare

Citește OrDeLi – Revistă trimestrială de Organizare, Design & fine Living

Articole

Newsletter

Abonează-te la Newsletter și accesează gratuit e-book-ul #MareaOrganizare

@2024 Toate drepturile rezervate Diana Mihăilă

Website realizat și găzduit de DUCADU