5 idei simple pentru maximizarea și optimizarea spațiului din dulap

by admin

Pentru cei mai mulți oameni, cuvântul ”organizare” are ca echivalent direct: dulapul. Hainele sunt primele pe care le asociem cu acest termen, conform numeroselor sondaje pe care le-am realizat de-a lungul timpului în comunitatea cu idei de organizare, de pe Facebook. Pentru mulți, piese vestimentare într-un număr mult prea mare constituie o provocare. De aceea, adesea, în comunitate, discutăm despre cum putem face fluxul din dulap mai eficient și mai logic. De haine avem nevoie zilnic, fie că mergem la birou, să practicăm un sport ori fiindcă plecăm în vacanță. Soluțiile venite din partea membriilor sunt cât se poate de diverse și de creative. Așa că dacă nu ești deja alături de noi, te invit cu drag să te înscrii. O să îți placă! Nu doar pentru că postările sunt utile, ci mai ales pentru că oamenii care dau suflet comunității sunt empatici, educați și mereu dispuși să ajute. Sunt tare mândră de tot ce se întâmplă acolo!

Mândră sunt și de acest blog ce reprezintă devenirea mea antreprenorială și care se transformă alături de mine în fiecare nouă etapă a vieții mele de specialist în soluții de organizare. Din 2017, de când am obținut prima certificare în domeniu, am explorat atât de mult și am descoperit atâtea fațete ale acestui domeniu, încât fiecare nouă postare este încărcată de bucurie și entuziasm. Pasiunea nu mă lasă în pană de idei! Mai ales când vine vorba despre haine, cu care îmi place să mă joc și să le depozitez în maniere cât mai firești. De ce? Pentru că ceea ce este firesc pentru oricare dintre noi, se transformă rapid în rutină. Iar rutina în organizare înseamnă flux menținut pe termen lung. Ceea ce cu toții îndrăaznesc să tastez că ne dorim.

Iată 5 idei simple pentru maximizarea și optimizarea spațiului din dulap:

  1. Repoziționează barele pentru umerașe în acord cu înălțimea ta.
  2. Elimină barele pentru umerașe și înlocuiește-le cu polițe, dacă predomină hainele ce pot fi împăturite.
  3. Repoziționează rafturile pentru a putea introduce coșuri, cutii, polițe din lemn sau metalice ori alte tipuri de organizatoare.
  4. Creează spații de depozitare pe uși și pe lateralele dulapului.
  5. Alege metode de depozitare în funcție de tipul hainelor și de compartimentările corpului de mobilier.

Organizarea hainelor se face în funcție de multe aspecte. Sigur, compartimentările din dressing sunt importante, dar ele mai pot fi corectate cu ajutorul organizatoarelor, a coșurilor și a separatoarelor. În schimb, metoda de depozitare trebuie să fie cea corectă, cantitatea de haine trebuie să fie optimă, iar afinitatea și frecvența purtării trebuie să fie în acord cu stilul de viață și cu categoriile vestimantare. Pe blog, găsești detaliat fiecare aspect în parte. Așa în îndrăznește să dai click și să găsești soluțiile potrivite pentru tine. One size fits all nu există!

Dacă ți-a fost de folos ce ai citit, intră și în cel mai mare grup cu idei de organizare din România (Diana Mihaila – Idei Organizare) și abonează-te la newsletter, pentru programe și oferte dedicate exclusiv membrilor. Mă găsești și pe Facebook și Instagram.

Ti-ar putea placea si articolele urmatoare

Citește OrDeLi – Revistă trimestrială de Organizare, Design & fine Living

Articole

Newsletter

Abonează-te la Newsletter și accesează gratuit e-book-ul #MareaOrganizare

@2024 Toate drepturile rezervate Diana Mihăilă

Website realizat și găzduit de DUCADU