True Love story în imagini. Alina și Alex Ion

by admin

Cele mai frumoase fotografii pe care le avem ca familie sunt făcute de Alina și de Alex Ion, de la Lilebuba Photography. Avem de la primul Crăciun cu Alex al nostru, cât și de la cel în formulă completă, cu Seb. Avem și de la botez și de la conferințele #MareaOrganizare. Avem din multe momente personale și profesionale poze ce poartă amprenta Lilebuba, dar cele mai apropiate sufletului nostru sunt ședințele foto de familie, de la fiecare Crăciun. Alina și Alex sunt singurii care au reușit să îl facă pe soțul meu, introvertitul suprem când vine vorba de astfel de lucruri, să se relaxeze și astfel să avem amintiri în 3 și apoi în 4.

Cine sunteți și cum a început povestea Lilebuba?

Noi suntem Alina & Alex. Sau Familia Lilebuba, cum ne recomandăm de mai bine de 10 ani de când suntem pasionați de a „opri” timpul în loc și de a arăta celorlalți lumea frumoasă pe care o vedem. Povestea Lilebuba a început dintr-o pasiune comuna care și-a găsit numele atunci când a venit în viețile noastre mica Sophia, care, pe la vârsta de 2 ani și jumătate, ne-a explicat cum se pronunță de fapt cuvântul ”libelulă”. Și astfel simbolul acesta a intrat în viața noastră. Ulterior am descoperit că cei care se lasă ghidați de puterea sa sunt cei care au abilitatea de a reflecta lumina în orice situație și sunt pasionați de lumea din jur, pe care o pictează în culorile lor unice. Ceea ce s-a potrivit la fix cu ceea ce facem noi!

Fotografia hobby sau profesie? Sau ambele? Cât trebuie să investești să ”te apuci” de fotografie?

Noi credem ca orice hobby pe care îl faci tot mai des și care îți și aduce venituri devine activitate principală, prin urmare profesie. Iar dacă e făcut „for the right reasons”, adică nu doar pentru bani, rămân pasiunea și curiozitatea să umple constant rezervorul de creativitate. Contrar așteptărilor nu echipamentul este primordial, ci investiția în tine, omul înflăcărat și mânat de dragoste pentru ceea ce face. Cu toții începem de undeva, dar pe măsură ce căpătăm experiență, numărul 1 trebuie să fie dezvoltarea: cursurile, workshop-uri, mentoring-ul…

Ce îi recomandați unui fotograf amator care dorește să facă o profesie din arta fotografiei?

Să creadă că ceea ce face este valoros și să nu se oprească din „a face”. Sunt amatori atât de dedicați acestei forme de exprimare, care creează artă și nu o văd sau efectiv nu cred că este apreciată până în punctul de a fi recompensați.

Toți avem multe fotografii în telefon, laptop, computer… Ce sfaturi aveți pentru a le organiza mai bine? Voi cum reușiți?

După fiecare serie de fotografii recomandăm să acordați câteva minute pentru a selecta favoritele. Cădem în plasa mediului de stocare din ce în ce mai mare și păstrăm tot. Alteori ”scuza” este că nu avem suficient timp pentru a tria. Un mod bun de a organiza fotografiile este să le punem pe ani și în subfoldere, pe luni. Astfel va fi mult mai ușor de găsit o poză care știm în ce perioadă a fost făcută. Acesta este modul nostru de a ne organiza și ne ajută foarte mult!

Digital sau tipărit? Ce fotografii ar trebui să printăm și ce să păstrăm într-o arhivă digitală?

Recomandăm din inimă să printați favoritele! În afara de albumele foto de la diferitele evenimente din viață, faceți câte unul pentru fiecare an și astfel veți retrăi mereu cele mai frumoase momente și aventuri. De asemenea, este o plăcere să vezi prin casă poze puse în rame. Pentru a fi siguri de calitatea printului, noi recomandăm să vorbiți cu un fotograf profesionist, care cu siguranță vă poate ajuta pentru a realiza imprimarea pe un suport de calitate. Noi facem asta pentru clienții noștri!

Cât de des recomandați realizarea de ședințe tematice?

Ședințele foto tematice devin un lucru normal în mai toate familiile. Asta este minunat! Avem clienți pentru care ședințele de sărbători au devenit o tradiție. Pozele realizate la astfel de ocazii sunt cadouri minunate pentru bunici, rude și prieteni. Ședințele foto cu tematică de Crăciun au un loc aparte în viețile noastre deoarece într-un interval scurt de timp reîntâlnim numeroase familii care ne sunt dragi. Documentam astfel evoluția lor!

În fiecare an, acordam mare atenție alegerii locației și decorului, care ne place să fie cât mai natural. Când ajungi la ședința foto de Crăciun, intri într-o atmosferă minunată, cu muzică de sărbătoare, cu râsete, chicoteli și miros de brad, scorțișoară și portocale! Recomandăm o sesiune foto tematică cel puțin o dată pe an și la momentele cheie din familie.


La capitolul trucuri pentru a da bine în poze, cereți sfatul fotografului cu privire la alegerea hainelor, ca ele să fie potrivite cromatic și cu tematica. Dar, desigur, simple is timeless!

Dacă ți-a fost de folos ce ai citit, intră și în cel mai mare grup cu idei de organizare din România (Diana Mihaila – Idei Organizare) și abonează-te la newsletter, pentru programe și oferte dedicate exclusiv membrilor. Mă găsești și pe Facebook și Instagram.

Ti-ar putea placea si articolele urmatoare

Citește OrDeLi – Revistă trimestrială de Organizare, Design & fine Living

Articole

Newsletter

Abonează-te la Newsletter și accesează gratuit e-book-ul #MareaOrganizare

@2024 Toate drepturile rezervate Diana Mihăilă

Website realizat și găzduit de DUCADU