Ziua 9: Organizarea cărților și a bibliotecii

by admin
0 comment

Organizarea bibliotecii poate fi o sarcină solicitantă dacă deții colecții impresionante de cărți. Sunt teorii care spun că atunci când cumpărăm o carte o alta trebuie dăruită. De ce? Pentru că rolul lor este să circule și să ducă povestea și știința ce o înmagazinează mai departe. Dar fiecare face cum simte, așa că în acest articol voi încerca să ofer sfaturi de organizare pentru toată lumea.

În cazul în care te numeri printre cei ce dețin sute, chiar mii de cărți, îți spun de pe acum că această provocare nu va fi chiar simplă pentru tine, pentru că va trebui să iei fiecare volum la mână și să vezi ce păstrezi și ce dăruiești. Oricât de greu îți este să te desparți de cărțile tale, încearcă să găsești măcar câteva de dat pentru o cauză nobilă.

Odată alese volumele ce trebuie reașezate pe rafturi, creează categorii și secțiuni clare. Acest articol îți poate fi de folos. Dacă vrei să intri cu adevărat în detaliu, îți recomand metoda KonMari de organizare a cărților, potrivită pentru cei cu colecții ample.

În cazul în care biblioteca are și o latură administrativă, acest articol despre organizarea documentelor poate conține soluții care să ți se potrivească.

Dacă te-ai digitalizat și ai ales să păstrezi doar titluri la care știi sigur că revii în timp pentru documentare ori pentru clarificarea unor informații (cum sunt dicționarele sau cărțile de specialitate), atunci te poți juca un pic cu spațiul din bibliotecă și să îl folosești nu doar pentru lectură, ci și pentru a etala decorațiuni, fotografii sau premii câștigate. Îl transformi astfel într-un perete al pasiunilor. 🙂

Organizarea cărților copiilor

Și pentru cei mici aplicăm aceleași reguli: păstrăm cărțile care le sunt utile pe termen lung și le sortăm în funcție de gen. Manualele stau întotdeauna în proximitatea biroului, unde se fac teme și proiecte pentru școală, iar volumele de povești pot fi păstrate într-un raft lângă pat ori în biblioteca familiei. Cititul este o activitate foarte agreabilă pe care părinții și copiii o pot face împreună. Dar știi deja asta! 🙂

Descoperă galeria foto cu soluții de organizare a cărților și bibliotecilor.

Și tu poți începe programul gratuit de organizare pe care l-am creat. Calendarul pentru #mareaorganizare îl găsești în articolul introductiv, de unde îl descarci cu un simplu click. Tot ce trebuie să faci este să îl tipărești și să îl pui la vedere. Pentru fiecare provocare găsești un text suport pe blog.

Pentru a fi mai ușor și mai plăcut programul, înscrie-te în grup, unde zi de zi împărtășim idei despre cum punem în ordine spațiile casei.

Sper că informațiile de mai sus ți-au fost utile și că vei dori să le împărtășești și cu prietenii tăi. Dacă ești activ(ă) pe rețelele de socializare, intră te rog și pe pagina de Facebook a blogului și bifează sub butonul ”Urmărește” opțiunea ”Vezi mai întâi”. În felul acesta primești notificări la fiecare nou articol. Zilnic, până la 10:00 AM, găsești acolo și, evident, pe blog și în grup, un articol care să te ghideze pentru a rezolva rapid și fără stres proiectul trecut la acea dată în calendar.

You may also like

Acest blog folosește cookies pentru îmbunătățirea experienței de navigare. Apăsând ACCEPT îți dai acordul ca vizita ta și modul de navigare să fie contorizate de către administratorul blogului și/sau de către furnizorii săi web. Accept

Confidențialitate & Cookies