Ziua 7: Reorganizarea camarii

by admin
0 comment

Așa-i că este incredibil că astăzi avem de îndeplinit ultima provocare din cele 7 alocate primei săptămâni a programului #mareaorganizare? Vreau să cred că dacă ai făcut sarcinile zilelor anterioare, astăzi bucătăria ta arată incomparabil mai bine. Și știi deja ce deții și ce loc-casă are fiecare obiect în parte.

Am început luni cu sertarele, am ajuns marți la blaturi si electrocasnice, miercuri la bufet și/sau insulă, apoi joi am urcat spre rafturi și corpuri suspendate, vineri a fost zi de făcut curățenie sub chuivetă, iar sâmbătă, am golit frigiderul, l-am curățat și l-am reorganizat. Dacă nu ai o cămară și ai sortat deja proviziile în zilele anterioare, atunci azi stai și savurezi noua ta bucătăriei. Eu de fiecare dată când schimb ceva într-un spațiu și sunt mulțumită de rezultat, aș sta numai acolo. 🙂

Oricum, obiectivul acestei săptămâni a fost ca tu să identifici singur(ă) cel mai eficient mod în care poți păstra tacâmurile, vesela, ustensilele pentru gătit, condimentele, electrocasnicele și proviziile, astfel încât să îți fie accesibile la nevoie, iar spațiul să fie eliberat de obiectele inutile care îl sufocau și pe tine te încurcau.  

Despre organizarea cămării am mai scris AICI, dar vreau să mai punctez ceva pe lângă ceea ce vei citi. Astăzi, fă un efort și golește spațiul alocat stocurilor. Așa cum scriam în articolul indicat, pentru mine este destul de greu să păstrez ordinea pe termen lung în cămară din cauza formei pe care o are. Și sunt sigură că mulți avem problema aceasta. Dar până nu scoatem tot surplusul de acolo, nu vom reuși niciodată să creăm un sistem funcțional. Prin urmare:

Pasul 1: Golește tot spațiul.

Pasul 2: Sortează pe categorii.

Pasul 3: Pune proviziile la loc într-o manieră logică, gândindu-te ce lucruri folosești adesea împreună.


Descoperă galeria foto cu soluții de organizare a diverselor spații din bucătărie.


Și tu poți începe acest program gratuit de organizare pe care l-am creat. Calendarul pentru #mareaorganizare îl găsești în articolul introductiv, de unde îl descarci cu un simplu click. Tot ce trebuie să faci este să îl tipărești și să îl pui la vedere. Prima săptămână este dedicată bucătăriei.

Pentru a fi mai ușor și mai plăcut programul, înscrie-te în grup, unde zi de zi împărtășim idei despre cum punem în ordine spațiile casei.

Sper că informațiile de mai sus ți-au fost utile și că vei dori să le împărtășești și cu prietenii tăi. Dacă ești activ(ă) pe rețelele de socializare, intră te rog și pe pagina de Facebook a blogului și bifează sub butonul ”Urmărește” opțiunea ”Vezi mai întâi”. În felul acesta primești notificări la fiecare nou articol. Zilnic, până la 10:00 AM, găsești acolo și, evident, pe blog și în grup, un articol care să te ghideze pentru a rezolva rapid și fără stres proiectul trecut la acea dată în calendar.

You may also like

Acest blog folosește cookies pentru îmbunătățirea experienței de navigare. Apăsând ACCEPT îți dai acordul ca vizita ta și modul de navigare să fie contorizate de către administratorul blogului și/sau de către furnizorii săi web. Accept

Confidențialitate & Cookies