Ziua 5: Organizarea spatiului de sub chiuveta

by admin
0 comment

Pentru că obișnuim să folosim spațiul de sub chiuvetă în mai mult de un singur fel, m-am gândit că ar fi o idee bună să vedem cum îl putem păstra în ordine ușor și rapid.

Din bucătărie sau din baie, masca de la chiuvetă poate găzdui în mare cam aceleași lucruri: coșuri de gunoi, soluții de menaj, provizii de curățenie, mici electrocasnice. Iar despre stocarea lor eficientă am mai scris și în acest articol cu 8 idei practice.

Dar pentru că ne aflăm în săptămâna bucătăriei din programul gratuit #MareaOrganizare, haideți să vedem ce variante avem în special pentru acest spațiu al locuinței.

Știți deja că sunt pentru un stil de viață cât mai sustenabil, așa că voi începe prin a vă recomanda să încercați să creați aici o zonă de reciclare selectivă. Nu sunt necesare recipiente foarte mari. În primă fază este bine dacă avem două, unul pentru resturi menajere și un altul pentru ambalaje. Ideal ar fi să sortăm și cartonul, sticla și metalul, dar crede-mă este un mare pas înainte dacă pentru început faci doar atât. În plus, din coșul comun de ambalaje triezi mult mai facil pe categorii pentru a duce totul la containerele speciale.

Aud adesea în jur că nu are sens efortul că oricum firma de salubritate le ridică la grămadă. Se prea poate, deși în anumite zone asociațiile de proprietari pot solicita colectare selectivă. Sunt și firme private ce oferă alternative, trebuie doar să vedem ce variante există în zona în care trăim.

Îți las mai jos câteva link-uri utile:

Pe lângă toate acestea, este un bun exemplu de dat copiilor noștri. Dacă învață să recicleze acasă, generația lor va aborda altfel acest subiect. Este esențial ca ei să înțeleagă și că bateriile, corpurile de iluminat sau electrocasnicele uzate nu se pun în coșul de gunoi. Marii retaileri din zona de bricolaj, casă și grădină și electro-IT colectează toate cele menționate. Chiar și unele magazine de fashion au mici pubele pentru așa ceva.

OK, deci am stabilit ce punem și ce nu punem la tomberon, haideți să vedem ce facem cu soluțiile și recuzita de menaj. În cazul în care aveți copii mici, vă rog din suflet să puneți substanțele toxice undeva sus, departe ori în cutii închise cu clești. La fel și bureții și cârpele contaminate. Atenție mare și la detergenții pentru mașina de spălat rufe și/sau de vase. Știți foarte bine riscurile la care pot fi expuși!


Pont:

Ca să știm mereu care este stocul de saci de gunoi și să nu mai fie nevoie să le alocăm spațiu oriunde credem de cuviință în casă, îi punem direct în găleată/coș. De fiecare dată când luăm sacul plin cei noi rămân jos.


Descoperă galeria foto cu soluții de organizare a diverselor spații din bucătărie.


Pentru că sub chiuvetă se face ușor mizerie, puneți pe jos folie din plastic, aceea pe care o poți utiliza și în sertare și pe rafturile din frigider. A nu se confunda cu cea subțire pentru gătit, deși poate fi o variantă de moment. Eu am luat recent din Pepco, cu circa 10 lei rola. O astfel de folie se înlocuiește ușor atunci când vrem să igienizăm spațiul. În felul acesta scăpăm de petele ce apar de la gunoiul vărsat ori de la soluțiile neînchise ermetic.


Poate ți-ar plăcea să citești și:

5 sfaturi de organizare pentru o viață sustenabilă

10 obiceiuri sustenabile pe care mi le-am educat

Organizarea bucătăriei. 5 sfaturi de la Martha Stewart


Și tu poți începe acest program gratuit de organizare pe care l-am creat. Calendarul pentru #mareaorganizaredetoamna îl găsești în articolul introductiv, de unde îl descarci cu un simplu click. Tot ce trebuie să faci este să îl tipărești și să îl pui la vedere. Prima săptămână este dedicată bucătăriei.


Citește cum poți organiza și sertareleblaturile, bufet/insula și rafturile/corpurile suspendate din bucătărie.


Pentru a fi mai ușor și mai plăcut programul, înscrie-te în grup, unde zi de zi împărtășim idei despre cum punem în ordine spațiile casei.

Sper că informațiile de mai sus ți-au fost utile și că vei dori să le împărtășești și cu prietenii tăi. Dacă ești activ(ă) pe rețelele de socializare, intră te rog și pe pagina de Facebook a blogului și bifează sub butonul ”Urmărește” opțiunea ”Vezi mai întâi”. În felul acesta primești notificări la fiecare nou articol.

You may also like

Acest blog folosește cookies pentru îmbunătățirea experienței de navigare. Apăsând ACCEPT îți dai acordul ca vizita ta și modul de navigare să fie contorizate de către administratorul blogului și/sau de către furnizorii săi web. Accept

Confidențialitate & Cookies