Ziua 31: Organizarea informatiilor din computer

by admin
0 comment

Organizarea informațiilor din laptop începe cu crearea unui sistem. Iar treaba asta ține exclusiv de tine, de modul tău de lucru și de stilul de viață pe care îl adopți. Mai jos îți voi da câteva idei, dar rețeta o compui tu. Mai ales că vorbim de ingrediente atât de diverse (texte, fotografii, video, programe, aplicații etc.).

Poți începe prin a citi acest articol despre denumiri tip convenție, foldere sau periodicitate. Pe lângă toate acestea poți face și următoarele 5 lucruri:

Nr. 1

Șterge constant conținutul folderului recycle bin. Adesea uităm să face asta și ocupăm absolut inutil spațiu cu lucruri la care nu vom reveni niciodată.

Nr. 2

Păstrează pe desktop doar folderele necesare. Dacă primul lucru pe care îl vezi când deschizi computerul este un ecran împânzit de iconițe, te supui din start unui proces solicitant de identificare a informațiile care îți sunt cu adevărat folositoare, mai ales pentru o zi de lucru.

Nr. 3

Scapă de duplicate. Se întâmplă adesea să creăm variante multiple ale aceluiași document pe măsură ce facem completări la el. Așa că scapă de tot ce este intermediar și păstrează varianta finală.

Nr. 4

Șterge documentele descărcate, care nu îți mai sunt de folos. Nu tot ce primești din terțe surse sunt informații valoroase sau de care ai nevoie pe termen lung.

Nr. 5

Șterge programele și aplicațiile pe care nu le mai folosești. Toți testăm softuri, iar adesea uităm că le-am descărcat. Așa că verifică periodic Control Panel și șterge de acolo surplusul.


Citește și despre organizarea funcțională a documentelor.


Dacă acum citești pentru prima dată despre #MareaOrganizare, să știi că data de 1 octombrie pe care o găsești în articolul introductiv este doar o convenție. Aceasta este varianta 1.0 a programului și a trebuit să stabilesc niște repere. Tu poți să începi transformarea locuinței în orice zi de luni, că doar atunci obișnuim să ne asumăm toate schimbările. 🙂

Înscrie-te și în grupul cu idei de organizare, unde poți cere sfaturi comunității. Îți spun din start că avem reputația de a fi veseli și politicoși! Nu uita să răspunzi la întrebările din chestionarul de aderare și apoi să faci o postare pe subiectul care te interesează cel mai tare!

Sper că informațiile de mai sus ți-au fost utile și că vei dori să le împărtășești și cu prietenii tăi. Dacă ești activ(ă) pe rețelele de socializare, intră te rog și pe pagina de Facebook a blogului și bifează sub butonul ”Urmărește” opțiunea ”Vezi mai întâi”. În felul acesta primești notificări la fiecare nou articol. Zilnic, până la 10:00 AM, găsești acolo și, evident, pe blog și în grup, un articol care să te ghideze pentru a rezolva rapid și fără stres proiectul trecut la acea dată în calendar.

You may also like

Acest blog folosește cookies pentru îmbunătățirea experienței de navigare. Apăsând ACCEPT îți dai acordul ca vizita ta și modul de navigare să fie contorizate de către administratorul blogului și/sau de către furnizorii săi web. Accept

Confidențialitate & Cookies