Atunci când am vorbit despre organizarea holului, am atins în treacăt și acest subiect al cuierului cu haine, care, adesea, este primul lucru de care te lovești când intri în casă – și la propriu și la figurat. Iar în aceste condiții se impune a-l păstra în ordine, pentru că dacă se vede rău, la fel îl vor vedea și cei care ne trec pragul.
Dar nu mă voi încurca acum în amplasamente, ci voi încerca să trec în revistă câteva soluții comune pentru a evita dezordinea în astfel de spații. Cuierul este locul în care ne păstrăm hainele de stradă, de la geci, la paltoane sau trenciuri. Deci el trebuie să fie înainte de toate funcțional. Cum obținem această funcționalitate? În primul rând prin păstrarea unei cantități corecte de articole vestimentare.
Sugestie:
Pentru un aspect ordonat al spațiului optează pentru cuiere cu uși și sertare. Tot ce stă agățat de un cui ori așezat pe podea va îngreuna organizarea casa. Dacă folosești cârlige, lasă la vedere doar ceea ce porți în mod uzual.
Prin urmare, în cuier păstrăm acele haine pe care le purtăm zilnic sau de câteva ori pe săptămână, ținând cont de sezon și de activități. Nu face nici cel mai mic sens să am agățate, în plină vară, cojoace. Îl las liber pentru pălării, șaluri sau geci subțiri.
Aceeași regulă se aplică și când vorbim despre accesorii, de la fulare, până la șepci, genți sau umbrele. Cu siguranță ai colecții și cu siguranță le porți prin rotație. Dar șalul de cașmir sigur nu îți este necesar când afară sunt 30+ grade, așa că ar fi indicat să îl depozitezi în alt spațiu din casă. Sunt destule sertare, rafturi sau dulapuri în care accesoriile de extrasezon își pot găsi locul. Ține-le acolo pe seturi, asortate, împachetate sau rulate.
Pentru pantofi există acum opțiuni multiple, de la corpuri individuale până la secțiuni incluse în interiorul cuierului. Așa cum și cuierele pot fi cu bară ori cu cârlige, deschise ori cu uși. Indiferent de model, controlul cantității este esențial.
Pentru a curăța ușor rafturile, așează pantofii cu care mergi des pe tăvi sau pe folie specială, unde se poate scurge mizeria. E un truc tare ieftin! Soluția nu se poate aplica în dulapurile de încălțăminte cu buzunare sau care se deschid în unghi de maxim 45 de grade.
Dacă acum citești pentru prima dată despre #MareaOrganizare, să știi că data de 1 octombrie pe care o găsești în articolul introductiv este doar o convenție. Aceasta este varianta 1.0 a programului și a trebuit să stabilesc niște repere. Tu poți să începi transformarea locuinței în orice zi de luni, că doar atunci obișnuim să ne asumăm toate schimbările. 🙂
Înscrie-te și în grupul cu idei de organizare, unde poți cere sfaturi comunității. Îți spun din start că avem reputația de a fi veseli și politicoși! Nu uita să răspunzi la întrebările din chestionarul de aderare și apoi să faci o postare pe subiectul care te interesează cel mai tare!
Sper că informațiile de mai sus ți-au fost utile și că vei dori să le împărtășești și cu prietenii tăi. Dacă ești activ(ă) pe rețelele de socializare, intră te rog și pe pagina de Facebook a blogului și bifează sub butonul ”Urmărește” opțiunea ”Vezi mai întâi”. În felul acesta primești notificări la fiecare nou articol. Zilnic, până la 10:00 AM, găsești acolo și, evident, pe blog și în grup, un articol care să te ghideze pentru a rezolva rapid și fără stres proiectul trecut la acea dată în calendar.