Ziua 25: Organizarea asternuturilor

by admin
0 comment

Dacă ai un dulap, o comodă, un raft sau pur și simplu le ții în lada de la pat, așa cum fac și eu, așternuturile nu trebuie puse la grămadă doar pentru că au un spațiu dedicat. Poate te enervează împăturitul cearșafurilor pentru că sunt mari și ți-e greu singur(ă). Știu, te cred, nici mie nu îmi place prea tare treaba asta, dar am găsit soluția: am redus numărul de așternuturi la minimum necesar.

În acest moment avem în casă două, maxim trei seturi complete pentru fiecare pat în parte și, suplimentar două cearșafuri mari și câteva huse de pernă, cumpărate separat, două câte două. Încerc ca de fiecare dată când schimb așternuturile, să le și pun la spălat. Sunt mari și ocupă mult loc în coșul de rufe. În plus, mă obligă și stocurile limitate de care ți-am povestit mai sus.

Pe vremea când aveam cred că vreo 10 seturi pentru patul matrimonial, mă bazam că am de unde să pun altele curate pe pat și cele folosite rămâneau cu săptămânile pe fundul sacului de rufe. Și uite așa stătea plin până peste jumătate și nu înțelegeam de ce totuși spăl mai des dacă de așternuturi nu mă ocupasem de atâtea zile. Simplu! Pentru că nu aveam spațiu de depozitat hainele murdare și pe acelea le puneam la mașină cam de două ori pe săptămână minim.

Când vine vorba de organizarea lor, cele mai eficiente două metode sunt (1) păstrarea pe seturi și (2) păstrarea pe categorii (toate fețele de pernă împreună, toate cearșafurile împreună). Mie îmi place să le țin pe seturi, băgând toate piesele într-una din husele de pernă.

În acest video de la Martha Stewart ai câteva sugestii pe temă și câteva observații interesante despre materialele din care se fac adesea așternuturile:

Dacă ai cearșafuri cu elastic și îți este greu să le pliezi, am găsit acest video care arată cum putem să le împăturim din picioare sau întinzându-le pe o suprafață plană.

Organizarea lenjeriilor constituie un bun moment să scăpăm de toate cele care s-au rupt, decolorat sau pătat. Mai bine mai puține și mai bune, decât multe și uzate. Eu mă odihnesc mai bine într-un pat frumos aranjat, așa că reducerea stocurilor a venit într-o manieră firească. Recunosc că unele cearșafuri care și-au mai pierdut din culoare le-am transformat în protecții pentru saltea, dar atât. Restul au fost într-o formă sau alta reciclate.

În cazul în care acum citești pentru prima dată despre #MareaOrganizare, să știi că data de 1 octombrie pe care o găsești în articolul introductiv este doar o convenție. Aceasta este varianta 1.0 a programului și a trebuit să stabilesc niște repere. Tu poți să începi transformarea locuinței în orice zi de luni, că doar atunci obișnuim să ne asumăm toate schimbările. 🙂

Înscrie-te și în grupul cu idei de organizare, unde poți cere sfaturi comunității. Îți spun din start că avem reputația de a fi veseli și politicoși! Nu uita să răspunzi la întrebările din chestionarul de aderare și apoi să faci o postare pe subiectul care te interesează cel mai tare!

Sper că informațiile de mai sus ți-au fost utile și că vei dori să le împărtășești și cu prietenii tăi. Dacă ești activ(ă) pe rețelele de socializare, intră te rog și pe pagina de Facebook a blogului și bifează sub butonul ”Urmărește” opțiunea ”Vezi mai întâi”. În felul acesta primești notificări la fiecare nou articol. Zilnic, până la 10:00 AM, găsești acolo și, evident, pe blog și în grup, un articol care să te ghideze pentru a rezolva rapid și fără stres proiectul trecut la acea dată în calendar.

You may also like

Acest blog folosește cookies pentru îmbunătățirea experienței de navigare. Apăsând ACCEPT îți dai acordul ca vizita ta și modul de navigare să fie contorizate de către administratorul blogului și/sau de către furnizorii săi web. Accept

Confidențialitate & Cookies