Ziua 23: Organizarea machiajelor, cosmeticelor și prosoapelor

by admin
0 comment

M-am gândit ca pentru acest proiect de organizare să caut cât mai multe soluții DIY (DIY = Do It Yourself) care nu doar că sunt foarte creative, dar și accesibile din punct de vedere al costului. Pentru unele dintre ele este foarte posibil să ai deja materialele prin casă.

Organizarea machiajelor și a cosmeticelor

DIY-ul sau bricolajul implică foarte mult reutilizare de materiale, un pic de răbdare și multă dorință de a avea ceva diferit de ce găsești în magazine. Nu este nimic în neregulă să cumperi câteva organizatoare care să te ajute să păstrezi în ordine machiajele și cosmeticele. Mergi pe varianta care ți se potrivește cel mai bine! Dar dacă vrei să experimentezi, acum poți să încerci să îți arăți latura practică.

În programul #MareaOrganizare am avut deja două zile dedicate băii – una pentru baia principală și alta pentru baia copiilor sau pentru cea de serviciu. Astăzi însă poți face câteva lucruri de detaliu.

Am găsit acest video de la 5-minute Crafts cu idei de organizatoare pe care le poți realiza acasă din materiale inedite. 🙂

Când vine vorba de organizarea machiajelor și a cosmeticelor începi prin a verifica termenul de valabilitate al produselor. Uneori cumpărăm mai mult de cât putem folosi sau stocurile ne sunt mărite de cadourile primite. Un set de produse de îngrijire personală este întotdeauna un dar la îndemână.

Acum că ai înlăturat ce nu mai este util, gândește-te ce categorii poți crea și care este ordinea și frecvența utilizării. Lasă la vedere ceea ce îți trebuie zilnic sau măcar de câteva ori în săptămână. Altfel accentuezi aspectul de dezordine din baie ori de pe comoda unde le păstrezi.

Fă secțiuni clare pentru cremele de mâni, pentru cele de față, pentru farduri și pentru parfumuri. Fie că ai un dulap deasupra chiuvetei, fie o altă zonă dedicată, păstrează lucrurile cât mai simple.


Pont:

Scrie pe sticlele de ojă data la care le-ai desfăcut și încearcă să nu păstrezi o colecție prea mare de nuanțe, pentru că sunt șanse mari să se îngroașe ori să se usuce dacă le aplici prea rar. Mai bine împrospătezi stocul la câteva luni.


În cazul în care poți crea subcategorii în cadrul categoriilor mari, fă-o! Spre exemplu, în secțiunea de machiaje pune toate rujurile împreună, la fel și rimelurile sau fardurile de pleoape. Instrumentele de make-up trebuie să aibă și ele un sistem al lor.

Pentru că multe machiaje și cosmetice am ambalaje frumoase, selectează-le pe cele mai arătoase și pune-le la vedere. Vor avea astfel și rol decorativ într-un spațiu care este preponderent funcțional, baia! Același lucru merge și pe masa de machiaj, din dormitor. Dar în ambele cazuri nu exagera nu numărul obiectelor expuse. Îți va fi greu să le păstrezi în ordine, deci spațiul va părea adesea dezordonat!


Pont:

Pune produsele care îți plac pe o tavă și astfel creezi ușor un punct de colectare super decorativ. Tot pentru ele poți investi un pic mai mult în organizatoare ceramice sau din metal, care dau decorului o notă elegantă.


Un ghiridon sau un suport supraetajat pentru prăjituri pot fi integrate rapid în design-ul băii pentru a ține grupate cosmeticele. Poziționarea lor pe niveluri diferite de înălțime te ajută să le vezi imediat când îți dorești să le folosești.


Important:

Nu uita ca după fiecare utilizare să închizi bine capacele machiajelor și cosmeticelor, altfel se vor usca mai rapid, deci se vor irosi inutil. Și nu vrei asta! Pentru că tot ce arunci la gunoi sunt de fapt banii tău pentru care ai petrecut ore muncind.


Pentru mostre sau cosmetice mici, pe care le iei în vacanță, pentru a le grupa, poți reutiliza borcane. Ține minte că ele au un termen de valabilitate mult mai scăzut ca cele în ambalaj mare.

Am alcătuit și o galerie foto cu câteva idei.

Organizarea prosoapelor

Pentru a-ți fi mai ușor să îți organizezi prosoapele, am găsit trei clipuri cu mai multe variante de împachetare. Eu, pe ale mele, le păstrez rulate și supraetajate. Metoda este super simplă: le pliez pe lung, suprapunând jumătățile, iar apoi le rulez.

În cazul în care acum citești pentru prima dată despre #MareaOrganizare, să știi că data de 1 octombrie pe care o găsești în articolul introductiv este doar o convenție. Aceasta este varianta 1.0 a programului și a trebuit să stabilesc niște repere. Tu poți să începi transformarea locuinței în orice zi de luni, că doar atunci obișnuim să ne asumăm toate schimbările. 🙂

Înscrie-te și în grupul cu idei de organizare, unde poți cere sfaturi comunității. Îți spun din start că avem reputația de a fi veseli și politicoși! Nu uita să răspunzi la întrebările din chestionarul de aderare și apoi să faci o postare pe subiectul care te interesează cel mai tare!

Sper că informațiile de mai sus ți-au fost utile și că vei dori să le împărtășești și cu prietenii tăi. Dacă ești activ(ă) pe rețelele de socializare, intră te rog și pe pagina de Facebook a blogului și bifează sub butonul ”Urmărește” opțiunea ”Vezi mai întâi”. În felul acesta primești notificări la fiecare nou articol. Zilnic, până la 10:00 AM, găsești acolo și, evident, pe blog și în grup, un articol care să te ghideze pentru a rezolva rapid și fără stres proiectul trecut la acea dată în calendar.

You may also like

Acest blog folosește cookies pentru îmbunătățirea experienței de navigare. Apăsând ACCEPT îți dai acordul ca vizita ta și modul de navigare să fie contorizate de către administratorul blogului și/sau de către furnizorii săi web. Accept

Confidențialitate & Cookies