Ziua 22: Organizarea accesoriilor: bijuterii, fulare, esarfe, curele, cravate

by admin
0 comment

Suntem deja în săptămâna 4 a programului #MareaOrganizare, iar în următoarele 7 zile ne vom ocupa de punerea în ordine a diferitelor tipuri de textile și mărunțișuri de prin casă. E posibil ca pe unele să le fi făcut deja până în acest punct, deci să zicem că urmează câteva acțiuni de finețe. 😉

Vom povesti în acest articol despre cum ne putem păstra în ordine eșarfele, fularele, cravatele, curelele și bijuteriile. Ca regulă de bază, ce nu vedem uităm că avem și nu mai purtăm. Deci profită de moment și fă un bilanț al accesoriilor deținute, apoi alcătuiește un top al preferințelor. Cele care îți plac cel mai mult, ține-le în frontul unu, iar cele potrivite pentru ținute de ocazie în fruntul doi. În cazul în care ai accesorii cu care nu ai decis încă ce să faci (nu îți mai plac la fel de tare, nu se mai potrivesc prea bine stilului vestimentar etc.), pune-le într-o cutie și scrie pe capac data la care le-ai triat ultima dată. Dacă a doua oară când te duci la cutie constați că au trecut deja luni de zile, înseamnă că poți dărui sau dona conțintul fără strângere de inimă.

Organizarea fularelor și eșarfelor

Am stabilit deja că trebuie să le ținem la vedere pe cele pe care le purtăm în mod constant, să vorbim un pic despre cum le păstrăm în ordine. Cleștii, inelele pentru perdele de baie sau umerașele sunt variante foarte ieftine la care putem apela. La fel și cârligele și suporturile pentru prosoape. Montate în dressing sau în debara, pot fi extrem de utile. Privește această galerie foto pentru un plus de inspirație.


Util:

Spală fularele și eșarfele înainte de a le depozita peste vară. Cele din fibre naturale se spală doar de mână.


Pentru eșarfe am găsit un video dintr-una din emisiunile mele preferate, Cityline:

Organizarea cravatelor și curelelor

Alejandra Castillo este unul din specialiștii în soluții de organizare pe care îi urmăresc. În clipul de mai jos explică modul în care ea păstrează în ordine cravatele soțului său:

Dar și cravatele și curelele se pot păstra în ordine la fel ca și eșarfele, agățate pe umerașe de care am prins inele de baie sau rulate, în cutii și sertare. Pentru curele poți reutiliza un suport pentru rolele de hârtie de bucătărie, pe care să le depozitezi rulate sub formă de turn. Mai multe idei ai în această galerie foto.

Organizarea bijuteriilor

Pentru că sunt de mai multe tipuri (cercei, inele, ceasuri, ochelari etc.) începem prin a le tria pe categorii, dar și în funcție de valoare. Nu amestecăm bijuteriile din metale prețioase cu gablonțurile, dar nici aurul cu argintul. Pentru fiecare există condiții speciale.

Dacă nu avem o cutie compartimentată putem folosi pentru inele și cercei forme de cuburi de gheață sau cofraje de ouă. La fel de practice sunt și cutiile pentru medicamente, în care ne putem lua gablonțurile în călătorii. Uite un video cu ponturi de împachetat bijuteriile când pleci în vacanță.


Pont:

Gablonțurile tale preferate le poți expune în maniere creative transformându-le astfel în piese decorative atunci când nu sunt purtate. Câteva sugestii găsești și în această galerie foto.


În cazul în care acum citești pentru prima dată despre #MareaOrganizare, să știi că data de 1 octombrie pe care o găsești în articolul introductiv este doar o convenție. Aceasta este varianta 1.0 a programului și a trebuit să stabilesc niște repere. Tu poți să începi transformarea locuinței în orice zi de luni, că doar atunci obișnuim să ne asumăm toate schimbările. 🙂

Înscrie-te și în grupul cu idei de organizare, unde poți cere sfaturi comunității. Îți spun din start că avem reputația de a fi veseli și politicoși! Nu uita să răspunzi la întrebările din chestionarul de aderare și apoi să faci o postare pe subiectul care te interesează cel mai tare!

Sper că informațiile de mai sus ți-au fost utile și că vei dori să le împărtășești și cu prietenii tăi. Dacă ești activ(ă) pe rețelele de socializare, intră te rog și pe pagina de Facebook a blogului și bifează sub butonul ”Urmărește” opțiunea ”Vezi mai întâi”. În felul acesta primești notificări la fiecare nou articol. Zilnic, până la 10:00 AM, găsești acolo și, evident, pe blog și în grup, un articol care să te ghideze pentru a rezolva rapid și fără stres proiectul trecut la acea dată în calendar.

You may also like

Acest blog folosește cookies pentru îmbunătățirea experienței de navigare. Apăsând ACCEPT îți dai acordul ca vizita ta și modul de navigare să fie contorizate de către administratorul blogului și/sau de către furnizorii săi web. Accept

Confidențialitate & Cookies