Ziua 20: Organizarea camerelor si a zonelor de lucru si/sau joaca

by admin
0 comment

Am denumit această zi astfel pentru că până în acest punct al programului #MareaOrganizare pantofii, gecile și accesoriileobiectele de igienă și jucăriile de baiedulapul, dar și cărțile și jocurile și-au găsit locul potrivit în casă. Am alcătuit chiar și un plan de activități pentru săptămâna ce stă să înceapă, astfel încât să avem vreme să pregătim toate cele necesare.

Astăzi nu mai trebuie decât să mai cosmetizezi un pic și să regândești o ordine și mai simplă de păstrare a tot ce utilizează copilul. Dacă este cazul! Va fi extrem de simplu, pentru că toate categoriile sunt deja puse în ordine.

Dacă ai făcut provocarea zilei cu numărul 15 și ai organizat cărțile, jocurile și jucăriile, acum nu mai trebuie decât să îi lași copilului în zona în care studiază și/sau se joacă numărul potrivit de obiecte. Te ajută și faptul că știi deja programul din zilele următoare. În cazul în care, o dată la două săptămâni ia lecții de înot, costumul de baie nu are de ce să stea la vedere dacă tocmai ați terminat un antrenament. Îl pregătești când se apropie noua dată de mers la bazin. Și exemple sunt sigură că mai găsești raportându-te la programul și preferințele copilului tău.

Pentru cei mici, ne asumăm noi punerea în ordine a acestor spații și le rotim săptămânal jucăriile la care le dăm acces. Cu copiii mai mari ne putem consulta și în funcție de ce dorințe au și ei selectăm obiectele pe care își doresc să le folosească în următoarele 7 zile. În felul acesta reducem nivelul dezordinii provocat de accesul la prea multe jocuri, jucării, cărți sau echipamente.

Dacă spațiul de studiu și cel de joacă sunt în aceeași încăpere, facem în așa fel încât copilului să îi fie clar când trebuie să desfășoare activități educative și când trebuie să desfășoare activități recreative. Și asta putem obține prin crearea de zone distincte și prin lăsarea la vedere a ceea ce îi este util pe o perioadă bine delimitată de timp. Și noi am fost mici și știm câte de puțin reușeam să ne concentrăm când pe birou aduceam tot felul de jucării. 🙂

Am strâns în această galerie foto idei de amenajare a camerelor copiilor mici și mari, care sper să te inspire.

În cazul în care acum citești pentru prima dată despre #MareaOrganizare, să știi că data de 1 octombrie pe care o găsești în articolul introductiv este doar o convenție. Aceasta este varianta 1.0 a programului și a trebuit să stabilesc niște repere. Tu poți să începi transformarea locuinței în orice zi de luni, că doar atunci obișnuim să ne asumăm toate schimbările. 🙂


În prima săptămână ne-am ocupat de organizarea bucătăriei, iar în cea de-a doua de spațiile folosite la comun de toți membrii familiei.


Înscrie-te și în grupul cu idei de organizare, unde poți cere sfaturi comunității. Îți spun din start că avem reputația de a fi veseli și politicoși! Nu uita să răspunzi la întrebările din chestionarul de aderare și apoi să faci o postare pe subiectul care te interesează cel mai tare!

Sper că informațiile de mai sus ți-au fost utile și că vei dori să le împărtășești și cu prietenii tăi. Dacă ești activ(ă) pe rețelele de socializare, intră te rog și pe pagina de Facebook a blogului și bifează sub butonul ”Urmărește” opțiunea ”Vezi mai întâi”. În felul acesta primești notificări la fiecare nou articol. Zilnic, până la 10:00 AM, găsești acolo și, evident, pe blog și în grup, un articol care să te ghideze pentru a rezolva rapid și fără stres proiectul trecut la acea dată în calendar.

You may also like

Acest blog folosește cookies pentru îmbunătățirea experienței de navigare. Apăsând ACCEPT îți dai acordul ca vizita ta și modul de navigare să fie contorizate de către administratorul blogului și/sau de către furnizorii săi web. Accept

Confidențialitate & Cookies