Ziua 14: Organizarea living-ului

by admin
0 comment

În aparență, proiectul acestei zile pare complicat, dar ai să vezi că nu este, mai ales că toată săptămâna te-ai ocupat de tot felul de activități care, în mod automat au eliberat și living-ul de surplus. Ai ordonat diningul, cărțile și biblioteca, holulbaia principalasertarele cu haine, documente ori medicamente, dar și anexele, care, să recunoaștem, au necesitat ceva timp și efort. Dar casa ta arată deja mai bine, iar după ce vei pune la punct și camera de zi diferențele vor fi notabile.

Nu vreau să te conving că organizarea locuinței aduce după ea transformări surprinzătoare în viața ta. Te las să descoperi singur(ă) trecând prin programul #MareaOrganizare. Trebuie doar să îți iei un angajament de o lună de zile că vei face constant mici schimbări. Pot fi în ordinea din calendar sau în felul în care ție îți vin firesc. Pentru că despre asta este vorba, să faci lucrurile în felul tău, dar să fii perseverent(ă). Probabil că ai auzit deja că odată ce ți-ai organizat cu adevărat casa nu trebuie să mai treci niciodată printr-un proces atât de laborios. Trebuie doar să menții! Și aici este utilă Regula celor 3 M.

În cazul living-ului, îți recomand să fii atent(ă) la toate spațiile ascunse, fie că sunt dulapuri, tabureți sau corpuri cu sertare. Ia-le pe rând și triază pe categorii. Scapă de ce nu îți este util și lasă încăperea să respire. La final poți face un styling nou pentru fiecare piesă de mobilier în parte, integrând doar ceea ce ai ales să păstrezi. Spre exemplu, în bibliotecă, poți alterna stivele de cărți verticale, cu cele orizontale și să intercalezi printre ele decorațiuni în ton cu spiritul casei.

Deoarece camera de zi este folosită de toți membrii familiei, dar este și încăperea în care ne poftim oaspeții, este bine să lăsăm la vedere doar ce are rol decorativ și ce ne este necesar constant. Nu păstrăm Scrabble sau Monolopy într-o zonă unde ne fuge mereu privirea, ci le depozităm pentru a ne fi la îndemână pentru când avem seară de jocuri.

Atenție însă și la numărul de ornamente și la textilele din încăpere. Dacă sunt în exces, sufocă design-ul. Pe același principiu al frecvenței utilizării îți poți da seama dacă ai nevoie de pături decorative pe toate scaunele și canapelele living-ului. 🙂

Pentru că adesea sufrageriile au tot felul de zone integrate, îți recomand să le abordezi individual. Știu că metoda KonMari îndeamnă la o organizare pe categorii și nu în funcție de locație, dar te rog să ai încredere în mine, mai ales dacă faci pentru prima dată o organizare de proporții în casa ta. Folosim KonMari în profunzime. Vizualizând clar aceste diviziuni ale ambientului, vei înțelege cum le poți face maxim de eficiente. Astfel, dacă ai un colț pentru lectură, începi prin a ți-l imagina în forma sa ideală. Apoi acționează! Ia de acolo puloverul pe care l-ai uitat aseară agățat de colțul fotoliului și du-l în dressing sau în coșul de rufe. Du-ți și papucii la cuier, nu îi uita aruncați pe dedesubt. Iar pe masă lasă doar cartea pe care o citești și poate pe următoare pe care o ai pe listă. Restul să își aștepte locul în bibliotecă unde este casa cărților.

În cazul în care living-ul tău nu are astfel de zone clare (de citit, mâncat, conversat, distrat etc.), poate ar fi un bun moment să te gândești să conturezi unele. Mai ales dacă vorbim de un spațiu vast. Zonele se pot delimita și cu ajutorul luminii, dar acesta este un aspect ce ține de proiectare și design, nu de organizare. 🙂

În tot acest proces ia în considerare și pe unde se face accesul în încăpere, pentru că nu ai vrea să te lovești mereu de vreun colț de canapea sau vreun taburet din dreptul ușii. Cu cât te miști mai ușor prin cameră, cu atât îți va fi mai simplu să o păstrezi organizată.

De regulă, canapeaua este punctul focal al design-ului sufrageriei, deci folosește-o doar pentru șezut, nu și pentru agățat lucruri random. În cazul în care ești colecționar, încearcă să atribui exponatelor o secțiune foarte clară și să nu le lași înșirate prin toată încăperea. Vor fi mult mai ușor de admirat astfel.

Dacă ai copii, așa cum tu ai hobby-urile tale și ei le au pe ale lor. Ca adult însă, încearcă să stabilești o limită pentru jucăriile pe care le folosesc în spațiile comune. Le poți face un program săptămânal de activități (vom vorbi despre asta în săptămâna 3 a programului) și să aleagă ce jocuri vor să aibă la dispoziție în următoarele zile. În felul acesta reduci riscul de a călca pe piese de Lego în timpul nopții! 😀

Ia privește ce idei interesante de amenajare am pus în această galerie foto.

Și tu poți începe programul gratuit de organizare pe care l-am creat. Calendarul pentru #mareaorganizare îl găsești în articolul introductiv, de unde îl descarci cu un simplu click. Tot ce trebuie să faci este să îl tipărești și să îl pui la vedere. Pentru fiecare provocare găsești un text suport pe blog.

Pentru a fi mai ușor și mai plăcut programul, înscrie-te în grup, unde zi de zi împărtășim idei despre cum punem în ordine spațiile casei.

Sper că informațiile de mai sus ți-au fost utile și că vei dori să le împărtășești și cu prietenii tăi. Dacă ești activ(ă) pe rețelele de socializare, intră te rog și pe pagina de Facebook a blogului și bifează sub butonul ”Urmărește” opțiunea ”Vezi mai întâi”. În felul acesta primești notificări la fiecare nou articol. Zilnic, până la 10:00 AM, găsești acolo și, evident, pe blog și în grup, un articol care să te ghideze pentru a rezolva rapid și fără stres proiectul trecut la acea dată în calendar.

You may also like

Acest blog folosește cookies pentru îmbunătățirea experienței de navigare. Apăsând ACCEPT îți dai acordul ca vizita ta și modul de navigare să fie contorizate de către administratorul blogului și/sau de către furnizorii săi web. Accept

Confidențialitate & Cookies