Când te trezești cu o zebră în minte e clar că trebuie să scrii un articol despre ea. Și nu unul despre specie în sine, că nu prea mă pricep la asta, ci despre cum poate influența decorul un animal cu un aspect atât de interesant.
Amenajările conturate în jurul unor piese statement (n.r. elemente decorative ce ies ușor în evidență într-o încăpere, care atrag privirea și atenția) sunt, în general, îndrăznețe, impunătoare, memorabile. Sigur că uneori prea mult animal print poate duce la un fiasco total, dar vom vorbi și despre acest lucru la momentul potrivit. Până atunci însă haideți să vedem cum decorăm o casă folosind combinația de alb cu negru specifică minunatelor zebre.
ZEBRĂ: AȘA DA!
Încercați să stabiliți foarte bine paleta cromatică în care veți decora, pentru că un covor cu animal print nu poate fi combinat cu prea multe nuanțe tari. Nu vreți să aveți o cameră în care piesele se canibalizează între ele!
Alegeți o singură culoare tare pe care să mergeți, maxim două, astfel încât să dați și zebrei posibilitatea să se remarce în întregul ambient.
Zebra merge foarte bine și în decoruri neutre, în care predomină nuanțele de crem, nisipiu și maro.
Dacă nu vreți să vă opriți la o singură culoare tare, atunci puteți opta pentru mai multe piese decorative de dimensiuni mici și medii, în diferite nuanțe. Evitați supraîncărcarea vizuală a încăperii!
Zebra este o bună variantă și pentru decorurile tematice. Vreți să vă amintiți mereu de junglă, de Africa și de aventură, atunci încercați o combinație precum una din următoarele.
Piesele transparente (n.r. ghost furniture), ce permit luminii să circule și obiectelor din jur să se întrevadă prin ele sunt o opțiune demnă de luat în seamă atunci când alegeți un covor zebră, care chiar vă doriți să fie remarcat.
ZEBRĂ: AȘA NU!
E bine să știm cum să decorăm cu animal print, dar la fel de bine trebuie să știm cum să nu o facem!
O regulă extrem de importantă se referă la combinația de culori. Prin urmare, NU aglomerați mai mult de una, două piese cu dungi albe și negre într-o cameră vopsită într-o nuanță stridentă. Vă amintiți de efectul de canibalizare de care vorbeam mai sus? Așa arată el în imagini!
Evitați mixtul cu tonuri aprinse sau fosforescente. Veți crea un haos, nicidecum un spațiu original.
Ce-i prea mult strică, e o vorbă veche ce se aplică foarte bine în cazul de față! Prea multe culori turbate, prea multe forme și texturi și prea multe elemente de decor nu vor duce niciodată la ceva bun.
Dacă vreți să citiți mai multe articole despre modul în care vă puteți decora casa, atunci vizitați secțiunile Sfaturi de amenajare și Turul casei.
Poate v-ar mai interesa să citiți și:
Home decor: Accente de culoare și animal print într-un living modern
10 idei de decorare a camerelor de zi
Apartament modern în stil eclectic
Dacă v-a plăcut articolul, distribuiți-l și cu prietenii!