Workshop IKEA: Cum ne planificam bucataria. Galerie foto

by admin
0 comment

IKEA a început luni, 4 mai, o nouă serie de șase workshop-uri dedicate planificării bucătăriilor (despre calendar și înscriere găsiți mai multe informații AICI). Am fost la primul dintre ele, așa că în cele ce urmează vă împărtășesc din informațiile aflate acolo.

Pentru optimizarea oricărui tip de spațiu, IKEA lucrează pe un sistem modular, care permite adăugarea, înlocuirea sau eliminarea de corpuri de mobilier în funcție de modificarea unui spațiu sau a nevoilor de locuire. Așa că dacă astăzi optați pentru rafturi, mâine puteți monta uși în stilul dorit și aspectul întregului spațiu de gătit se schimbă aproape instantaneu. De asemenea puteți reface compartimentările de la interior, dacă în timp constatați că prima variantă nu a fost cea mai eficientă.

workshop ikea

Sursă foto: DIY Bazaar

workshop ikea

Sursă foto: DIY Bazaar

workshop ikea

Sursă foto: DIY Bazaar

workshop ikea

Sursă foto: DIY Bazaar

”Metod este o bucătărie vie!”, au spus reprezentanții Ikea la workshop. Cu toate acestea, mobilierul nu se poate modificat la comandă, el fiind unul de serie. Pentru a fi siguri că se integrează perfect în bucătăria dumneavoastră  toate corpurile de mobilă, faceți înainte de achiziție o simulare online acasă ori în magazin împreună cu un consultant de vânzări.

INTERESANT:

Până în prezent au fost descoperite 480.000 de combinații cu mobilierul din gama METOD, cea care stă la baza tuturor modelelor de bucătării din magazinele IKEA.

Cele mai populare modele de bucătării ale retailerului sunt cele tradiționale, cele moderne și cele în stil scandinav. Dacă nu doriți o abordare clasică de amenajare a bucătăriilor, puteți renunța la unele corpuri suspendate și opta pentru o serie de accesorii de perete pentru organizarea și stocarea instrumentelor de gătit.

workshop ikea

Sursă foto: DIY Bazaar

planificarea bucătăriilor

Sursă foto: DIY Bazaar

planificarea bucătăriilor

Sursă foto: DIY Bazaar

INFORMAȚII UTILE CÂND PLANIFICI O BUCĂTĂRIE:

  • Este recomandat ca mașina de spălat vase să nu se afle la o distanță mai mare de 1,5 m de chiuvetă.
  • Chiuveta trebuie să fie amplasată la minim 80 cm de plită sau aragaz.
  • Distanța între plită și hotă trebuie să fie de 65-75 cm.
  • Diferența de înălțime dintre masă și scaun trebuie să fie ce circa 30 cm.
  • Un scaun de bar are o înălțime de aprox. 63 cm.
  • Mobila de bucătărie IKEA are o înălțime de 92 cm.

Când planificați o bucătărie, aveți grijă să luați în calcul poziția ușilor și geamurilor și modul în care acestea se deschid, dar și locul unde sunt amplasate prizele, țevile, instalațiile. Un alt factor important în planificare este înălțimea camerei.

La IKEA găsiți nu doar mobilier de bucătărie, ci și corpuri de iluminat, electrocasnice, baterii și instalații pentru o amenajare completă a zonelor de gătit.

workshop ikea

Sursă foto: DIY Bazaar

workshop ikea

Sursă foto: DIY Bazaar

Poate te-ar mai interesa să citești și:

5 bucătării altfel

10 modalități de organizare a bucătăriei. Galerie FOTO

5 stiluri pentru 5 bucătării


Mai multe idei de decorare găsești și în categoriile Sfaturi de amenajare și Turul casei, iar dacă ți-a plăcut articolul, distribuie-l și cu prietenii pe rețelele de socializare sau în orice altă formă dorești.

You may also like

Acest blog folosește cookies pentru îmbunătățirea experienței de navigare. Apăsând ACCEPT îți dai acordul ca vizita ta și modul de navigare să fie contorizate de către administratorul blogului și/sau de către furnizorii săi web. Accept

Confidențialitate & Cookies