Am primit aceste 10 sfaturi de la specialiștii Schwarzkopf și m-am gândit că ar putea fi de folos celor care au de gând să încerce să își coloreze părul acasă. Eu am avut perioada mea de glorie, în facultate, luna și culoarea, dar de vreo 10 ani am renunțat de tot la vopsit. Au apărut însă semne că trebuie să revin la această activitate… Deh, înțelepciunea, bat-o vina! 🙂
-
Hidratează părul înainte
Colorantul se comportă cel mai bine pe un păr hidratat și sănătos, așa că nu exclude tratamentele de hidratare din rutina de îngrijire.
-
Testează pe o șuviță
Ca să te asiguri că ai ales nuanța corectă, încearcă colorantul mai întâi pe o șuviță de păr din dreptul urechii, unde se poate pierde ușor. După 15 minute cu colorantul aplicat verifică nuanța la lumină naturală.
-
Mai deschis vs. mai întunecat
Când nu ești sigură ce variantă să alegi, mergi pe nuanța mai deschisă. E mai simplu să închizi gradual culoarea.
-
Regula celor două cutii
Dacă lungimea părului tău trece de umeri și are și tendința de a se usca, e foarte posibil să ai nevoie de două cutii de colorant.
-
Vaselină, ulei de măsline sau pastă de dinți
Sunt trei produse pe care le ai acasă cu siguranță și pe care ar trebui să le ții aproape, mai ales dacă vrei să folosești un colorant de păr închis. Pentru a preveni pătarea aplică o cantitate generoasă de vaselină de-a lungul tâmplelor, a liniei părului, a urechilor și la ceafă. Cu atenție însă, să nu atingi părul, altfel procesul de colorare nu va funcționa în zonele respective. În cazul în care apar pete, amestecă o lingură de ulei de măsline cu pastă de dinți și curăță cu o dischetă demachiantă. Dacă nu ai vaselină, poți folosi balsam de buze.
-
Secționează, secționează și iar secționează
Cea mai bună modalitate este prin despărțirea pe verticală din vârful frunții până la ceafă, apoi pe orizontală, dinspre o ureche spre alta. Obții astfel patru secțiuni egale. Începe procesul de colorare de la ceafă înspre față. Așa culoarea din spate are timp să se instaleze, mai ales că acolo părul tinde să fie mai închis la culoare. Folosește agrafe pentru a separa părul.
-
Folosește două oglinzi
Un truc simplu, dar foarte eficient. Ține aproape o oglindă cu mâner pentru a verifica secțiunile din spate și a te asigura că ai acoperit toate zonele.
-
Cronometrul
Pentru a evita rezultate nedorite este important să nu ratezi momentul recomandat pentru clătirea podoabei capilare.
-
Nu arunca mănușile după colorarea părului
Păstrează-le și pentru spălarea părului, în funcție de culoarea folosită, există riscul de a te păta.
-
Ulei pentru protecția părului
Unul dintre factorii care afectează culoarea părului este apa cu un conținut ridicat de clor. Așa că protejează-ți-l înainte de toate!
Sper să îți fie de folos toate aceste trucuri de vopsit acasă!