Vino la lansarea din Bucuresti a cartii ”Aventurile lui Mimi – educatie financiara pentru intreaga familie”

by admin
0 comment

Să ieși cu un copil la cumpărături adesea nu este o treabă ușoară, nu doar pentru că nu are răbdare, ci și pentru că aproape de fiecare dată își dorește să plece cu cel puțin un lucru nou din magazin. Și oricât de dornici am fi ca părinți să le facem plăcerile, bugetul nu o permite în toate ocaziile. Dar chiar și atunci când banii nu sunt neapărat o problemă, nu este sănătos să îi învățăm pe cei mici cu un astfel de tratament. Ei trebuie să înțeleagă că folosim banii pentru a achiziționa lucruri de care avem neapărat nevoie în momente foarte clar definite.

Educația financiară este un proces în sine, deci necesită timp și răbdare până își va arăta roadele. În primii ani de viață o formă de antrenament o reprezintă acordarea de recompense pentru lucrurile bune făcute. ”Pentru că ai pus toate cuburile la loc, trecem acum la un nou joc, la alegerea ta”. Sau ”Felicitări pentru că ți-ai strâns jucăriile! Ai primit o steluță! La 5 îți poți alege o jucărie nouă”. Pe măsură ce copilul crește se schimbă și tehnicile și recompensele.

Învață de la Mimi

Dacă fiul ori fiica ta are între 7 și 11 ani, ”Aventurile lui Mimi – educație financiară pentru întreaga familie” vă poate oferi răspunsuri la numeroase situații uzuale. Cartea este pilon al programului Business Kid, o inițiativă Pro Bono a Asociației Happy Moms, ce își dorește să ajungă la peste 1.000 de copii din școli din Brașov, București, Alba Iulia, Cluj Napoca și Sibiu. Programul se derulează în 2 etape: 1. O piesă de teatru susținută în unități de învățământ de trupe locale de copii; 2. Ateliere practice pe baza exercițiilor prezentate în cartea Aventurile lui Mimi.

Proiectul are ca scop familiarizarea copiilor într-o manieră prietenoasă, prin artă şi poveste cu noțiuni precum cheltuieli, venituri, nevoi, dorințe, buget, donații.

Click

Primul tiraj al cărții a fost lansat pe 24 aprilie, la Brașov, iar pe 6 iunie, de la 17:30, Mimi este prezentată și la București, la Diverta Lipscani.

Cartea este semnată de Lect. Dr. Ec. Dana Lupșa, președintele Asociației Business Moms și creatoarea programul Business Kid, Bianca Bucă, Alina Moldovan și subsemnata, Diana Mihăilă, cu o contribuție mică despre organizarea pe plan financiar. Povestea a fost transpusă în imagini de ilustratoarea Daiana Bogdan.

Susțin cu bucurie inițiativele Asociației Happy Moms pentru că are ca scop dezvoltarea personală şi profesională a mamelor și a familiei în general, prin crearea unor comunități de antreprenoare. Asociația funcționează în șase orașe din România și derulează trei proiecte centrate pe educaţie financiară și antreprenorială pentru copii și tineri, dintre care unul de factură socială, destinat elevilor cu rezultate bune la învățătură ce provin din medii defavorizate.

Comandă online ”Aventurile lui Mimi – educație financiară pentru întreaga familie”


Despre organizarea timpului și a banilor am mai scris pe blog, dar ce cred că îți va fi de real folos este acest planner, pe care îl poți descăra rapid și cu ajutorul căruia poți ține evidența activităților și finanțelor tale.

Ne vedem pe 6 iunie, la Diverta Lipscani, de la 17:30!

Sper că informațiile de mai sus ți-au fost utile și că vei dori să le împărtășești și cu prietenii tăi. Dacă ești activ(ă) pe rețelele de socializare, intră te rog și pe pagina de Facebook a blogului și bifează sub butonul ”Urmărește” opțiunea ”Vezi mai întâi”. În felul acesta primești notificări la fiecare nou articol. E gratuit! La fel și pe grupul cu idei de organizare. 🙂

Iar dacă vrei să vezi ce clipuri mai public, abonează-te la canalul meu de Youtube. De acum înainte, multe articole se vor transforma și în conținut video.

You may also like

Acest blog folosește cookies pentru îmbunătățirea experienței de navigare. Apăsând ACCEPT îți dai acordul ca vizita ta și modul de navigare să fie contorizate de către administratorul blogului și/sau de către furnizorii săi web. Accept

Confidențialitate & Cookies