Video: Traditia si mestesugurile, sustinute prin campania Culorile Romaniei 2016

by admin
0 comment

Campania ”Culorile Românie”, demarată de Policolor în 2015 la împlinirea a jumătate de secol de activitate, a intrat în cel de-al doilea an, păstrându-și valorile care au consacrat-o deja: inovația și tradiția.

culorile romaniei 2016

Sursă foto: Policolor România

Dacă anul trecut, comuna Ciocănești, din Județul Suceava, a fost inima proiectului (vezi mai jos recomandările de articole pe această temă), în 2016 campania cuprinde comunele Mânzălești, din județul Buzău, Corbi, din județul Argeș și Luncavița, din județul Tulcea.

Iată o mică probă de măiestri făcută de un meșter popular din Corbi, care a cioplit pe loc o floare de colț din lemn de brad.

 

Dacă în primul său an, campania a fost întregită de vopsirea unui vapor de la intrarea în municipiul Constanța și a locomotivei Hora, pictată cu motive tradiționale de artistul Carmen Nistor, acum este rândul celorlalte patru nave ce anunță intrarea în orașul portuar să revină la viață, dar și a unei noi garnituri de tren ce va lega Bucureștiul de litoral. Despre proiectele de artă urbană din 2016 și câștigătorii lor am scris AICI.

Tot în acest an, Culorile României vor ajunge și în orașele Tismana și Râmnicu Sărat, la muzee de interes național – Muzeul Național al Satului “Dimitrie Gusti” și Muzeul de Etnografie Tulcea – și la Centrul Cultural Cârțișoara, precum și în mai multe case și școli din Cârțișoara și Mârșa, din județul Sibiu.

”Policolor își propune să identifice, să susțină și să dezvolte modele autentice de urmat: oameni care prin munca lor susțin comunitatea, sate care doresc să își păstreze identitatea și orașe care luptă cu gri-ul și dezvoltă zone de culoare. Numitorul comun – inovația si tradiția” – Marius Văcăroiu, CEO Policolor

Obiectivele campaniei:

“Culorile României” sprijină cu materiale proiecte din zona urbană și rurală ce contribuie la păstrarea identității arhitectonice ori să redecoreze suprafețe mari din orașe și sate, împrospătând astfel viața comunităților. O altă componentă importantă sunt concursurile de artă urbană, de care vorbeam și mai devreme.

Proiectul de responsabilitate socială “Culorile României” îşi propune să construiască o comunitate puternică, să informeze pas cu pas despre fiecare acţiune din proiect şi să interacţioneze în timp real cu membrii comunităţii prin intermediul portalului de campanie www.culorileromaniei.ro şi a paginii special create în reţeaua de socializare Facebook Culorile României.

Parteneri instituționali – Primăria Constanța, CFR Călători, Muzeul de Artă Constanța, Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti”.

Parteneri educaționali – Universitatea Națională de Artă București – UNARTE, Universitatea Ovidius, Universitatea de Arte și Design Timișoara.

Valoarea campaniei în 2016

Investiţia Policolor în cele 13 proiecte din 2016 este estimată la peste 120.000 de euro. Ea constă în furnizarea a peste 12 tone de vopsea, lac, grund și baiț pentru renovarea şi punerea în valoare a obiectivelor stabilite, precum și cheltuieli aferente implementărilor cu voluntari și premii pentru artiștii care au câștigat concursurile de creație.

Cele două concursuri de creație derulate până la sfârșitul lunii aprilie 2016 de către Policolor s-au adresat studenților, masteranzilor și tinerilor artiști de la facultățile de profil din țară. În doar trei săptămâni s-au înscris 380 de participanți și au fost depuse 90 de lucrări de creație. Cele cinci proiecte câștigătoare vor fi aplicate prin pictură pe cele patru vapoare din Constanța (Gară, Pescărie, intrările în oraș dinspre Mangalia și Medgidia) și pe o locomotivă electrică din parcul CFR Călători.

Conform graficului agreat, lucrările la vapoare se vor finaliza la începutul lunii iunie, iar locomotiva “Pasărea Măiastră” va intra în circulație din 12 iunie 2016.

Echipa dedicată proiectului Culorile României 2016 este formată din angajați și furnizori ai Policolor, reprezentanți ai agenției de comunicare și parteneri din comunități sau din instituții publice. De asemenea, până în acest moment, 450 de voluntari au anunțat și ei implicarea în acțiunile din acest an.

Ambasadorii Culorile României

O direcţie importantă a proiectului “Culorile României” este aceea de a implica în comunitate persoane şi personalităţi, oameni a căror întreagă viață este dedicată culorilor și autenticului românesc. Ei sunt pictori, fotografi, meșteri populari, arhitecți, designeri, etnologi, profesori și cadre universitare.

”Promovăm Ambasadorii Culorile României ca modele autentice de urmat. Până la finalul campaniei, fiecare ambasador va oferi comunităţii, prin intermediul platformelor proiectului – website şi pagina dedicată în social-media – lucrări de autor, cunoştinţe legate de pasiunea lor, obiecte de design, workshop-uri, sfaturi de design interior.” – Camelia Dragomirescu, director de marketing Policolor

Ambasadorii Culorile României numără anul acesta opt membri: Ovidiu Felipov – cadru universitar, Universitatea Ovidius Constanța,  Ioana Corduneanu – inițiatoarea proiectului Semne Cusute, Nicolae Marghiol – Președinte Asociația Sate Frumoase, Marian Ilie – reprezentant Comunitatea Luncavița , Mihai Grama – Designer de obiect, Ovidiu Daneș – Fondatorul Centrului Cultural Cârțișoara, Anamaria Iuga, etnolog și Sorin Onișor – fotograf.

Concurs ”51 de case, în 51 de zile”

”Culorile României” se adresează tuturor românilor și înseamnă inclusiv aducerea culorii în viața fiecăruia. De aceea, Policolor, care în acest an aniversează 51 de ani de activitate pe piața din România, va lansa la finalul lunii iunie pe pagina de Facebook a campaniei un nou concurs. Premiile oferite vor fi în număr de 51, constând în vopsea necesară pentru reamenajarea a 51 de locuințe.

You may also like

Acest blog folosește cookies pentru îmbunătățirea experienței de navigare. Apăsând ACCEPT îți dai acordul ca vizita ta și modul de navigare să fie contorizate de către administratorul blogului și/sau de către furnizorii săi web. Accept

Confidențialitate & Cookies