VIDEO: In mai, colectia IKEA ART EVENT 2019 ajunge in Romania

by admin
0 comment

IKEA ART EVENT 2019, colecția de obiecte de artă în ediție limitată, ”se dă jos de pe perete” direct în sufragerie prin cele 8 covoare realizate manual din materiale naturale, cu modele îndrăznețe și expresie artistică unică. Colecția va fi disponibilă exclusiv online pe www.IKEA.ro, începând cu data de 23 mai.

Iubitorii de design pot admira piesele în cadrul expoziției experimentale din cadrul festivalului Romanian Design Week, din perioada 18-26 mai, organizat în Piața Universității, Bd. Regina Elisabeta, nr. 5, et. 2.

https://www.youtube.com/watch?v=PkspFBQvbrU

Covoarele oferă moduri eclectice de a personaliza spațiul și au fost create de:

 1. Supakitch, un artist francez a cărui abordare îmbină tehnici diverse precum vopseaua acrilică, silkscreen, colajul și tatuajul. Covorul creat de el a fost inspirat de șerpi.
 2. Chiaozza, un duo de artiști americani – Adam Frezza și Terri Chiao – lucrează în mai multe forme: sculptură pictată, instalație, colaj și fotografie. Covorul lor este „Inspirat de scenele de primăvară din deșerturile sud vestului american.”
 3. Craig Green este un designer londonez, absolvent al prestigioasei Central Saint Martin și unul dintre cei mai inovatori creatori de modă masculină. „Prin acest covor mi-am dorit să explorez ideea paradisului, a evadării din realitate. Ideea de a crea un portal sau o ușă pentru a ne teleporta într-un loc mai bun.”

  covor Craig Green – IKEA ART EVENT 2019

 4. Noah Lyon este un artist multidisciplinar care a expus în galerii și muzee din toată lumea. Arta lui este inclusă în colecțiile MoMA, The Tate Britain, The Menil Collection, The Brooklyn Museum și The Whitney Museum of American Art. Covorul lui, inspirat de indienii Navajo, „surprinde viețile noastre interconectate într-un vârtej în timp ce lumile noastre fac tumbe prin univers.”
 5. Artista japoneză Misaki Kawai este cunoscută la nivel international pentru instalațiile create din papier-mache, lemn, textile și alte materiale artizanale precum fetrul și firele. Ea crede că arta este despre bucurie, iar covorul său este dovada acestui lucru: „Mi-a plăcut să creez acest covor, este un obiect foarte blănos.”
 6. Filip Pagowski, designerul care a creat simbolul Comme des Garçons Play, a realizat un covor minimalist pentru IKEA ART EVENT 2019: „Ideea din spatele acestui design a fost noțiunea de a țese, cu imaginea care reflectă mecanica folosirii firelor pentru a crea un covor.” 

  Covor Flip Pagowski – IKEA ART EVENT 2019

 7. Covorul artistului coreean-francez Seulgi Lee personifică expresia franceză „ca un pește în apă”. Toate covoarele au potențialul de a defini un spațiu. Prin covorul său, Seulgi vrea să întruchipeze lumina apei și culori radiante.
 8. Virgil Abloh este Men’s Artistic Director la Louis Vuitton și fondatorul brandului de modă Off-White. Covorul său este un răspuns ironic la grijile părinților care protejează mobila din casă de activitățile copiilor: „Keep Off.” 

  Covor Virgil Abloh – IKEA ART EVENT 2019

Mai multe informații despre colecția ce poate fi achiziționată exclusiv online începând cu dimineața zilei de 23 mai sunt disponibile pe site-ul IKEA.ro.

Sper că informațiile de mai sus ți-au fost utile și că vei dori să le împărtășești și cu prietenii tăi. Dacă ești activ(ă) pe rețelele de socializare, intră te rog și pe pagina de Facebook a blogului și bifează sub butonul ”Urmărește” opțiunea ”Vezi mai întâi”. În felul acesta primești notificări la fiecare nou articol. E gratuit! La fel și pe grupul cu idei de organizare. 🙂

Iar dacă vrei să vezi ce clipuri mai public, abonează-te la canalul meu de Youtube. De acum înainte, multe articole se vor transforma și în conținut video.

You may also like

Acest blog folosește cookies pentru îmbunătățirea experienței de navigare. Apăsând ACCEPT îți dai acordul ca vizita ta și modul de navigare să fie contorizate de către administratorul blogului și/sau de către furnizorii săi web. Accept

Confidențialitate & Cookies