Video: Idei pentru casa ta. Colecții sustenabile pentru amenajari interioare durabile

by admin
0 comment

Dacă ai mai intrat pe blogul meu până acum, probabil că ai constatat deja cât de important este pentru mine să învăț să trăiesc sustenabil și să susțin proiecte care sunt realizate cu considerație față de noi și față de mediu. Sunt multe lucruri despre care trebuie să mai învăț, dar sănătoși să fim, c-avem timp de toate. 🙂

Design&After este un brand ce are în portofoliul său decorațiuni și piese de mobilier ce subscriu la ideea de responsabilitate și sustenabilitate. Asta m-a motivat să scriu acest articol. Am să îți arăt imediat câteva game ce te vor face poate să optezi pentru piese de calitate pentru a căror investiție merită să economisești. Ele se numesc &tradition, Bolia, Ib Laursen, Lubech și Normann și sunt toate din Danemarca.

#1 &tradition

&tradition este un brand premium a cărui misiune declarată este aceea de a căuta designul ”care nu este supus trecerii timpului, design născut din tradiție și revoluție. Respectăm marii maeștri care au reprezentat avangarda la timpul lor și îmbrățișăm designerii tineri care creează simbolurile de mâine.”

Portofoliul construit pe acest principiu este însăși esența caracterului sustenabil: obiecte de înaltă calitate, din materiale durabile, cu un design care este mereu la modă, completat de funcționalitate. Este practic un amestec de obiecte din secolul XX și din spectrul contemporan.

#Bolia

Colecțiile autentice și senzoriale, ce trezesc la viață simțurile, sunt realizate din materiale naturale (lemn, ciment, rășină, lână):

  • Materiale textile 100% lână sau poliester reciclat, fără metale grele (precum nichel sau plumb);
  • Lână certificată IWTO și REACH;
  • Piele prelucrată fără PCP (pentaclorofenol) sau CFC (cloroflorocarburi); piele certificată ISO;
  • Covoare certificate Care&Fair (realizate fără exploatarea copiilor);
  • Producția se face în Danemarca și alte țări din UE, ceea ce asigură respectarea standardelor de calitate și muncă.

#3 IB Laursen

Brandul fondat în 1971, în Ribe, se remarcă astăzi prin colecțiile sale realizate manual din materiale ecologice, reciclate sau recondiționate, cu vopseluri non-toxice și fără parfum. Este cazul Colecției Unique. Fie că vorbim de obiecte din lemn, precum tăvi sau suporturi de lumânări originare din India sau cutii de depozitare ce au fost cândva forme pentru cărămizi, toate produsele au o poveste aparte și sunt unice în felul lor.

#4 Lübech Living

Înființat în 2006, Lübech Living pun accent pe durabilitate, atenție pentru natură și proiecte sociale. Motto-ul este: „A Universe of Sustainable Experiences”. Toate produsele aflate sub umbrela marcii sunt realizate manual și fabricate în condiții durabile.

Iată câteva exemple de colecții realizate în acest spirit:

  • OOHH – cuprinde de la ghivece și vaze realizate din materiale reciclate (hârtie, ciment, nisip, rășină) până la accesorii de birou. Toate sunt realizate în Sri Lanka;
  • UASHMAMA – cuprinde accesorii de lifestyle precum genți, brățări, portofele (fabricate din fibre 100% naturale din copaci crescuți în plantație printr-o tehnică de producție similară celei folosite la tăbăcirea pieilor). Sunt lavabile, își păstrează forma și sunt realizate manual în Toscana (Italia);
  • Vance Kitira – cuprinde lumânări certificate și realizate din parafină alimentară,  complet rafinată, fără impurități sau adaosuri de culoare și fitile din bumbac 100%; sunt testate într-un laborator independent din Franța (SGS Laboratory in France) pentru a nu exista riscuri de cancer. Tocmai din dragostea pentru natură, Vance s-a gândit să folosească materiale ecologice și din surplusul de ceară alimentară să realizeze lumânările, care acum îi poartă numele. Sunt realizate în Thailanda, în provincia Rayong, iar mare parte din câștig îl donează comunității.

#5 Normann Copenhagen

De la înființarea în 1999 și până acum, Normann are în portofoliul său peste 80 de piese care au câștigat premii pentru design, ce recunosc atât frumusețea, cât și funcționalitatea lor. Iar toate acestea le transformă în alegeri durabile.

Am inclus în articol un scurt video cu idei de amenajare cu aceste cinci branduri daneze sustenabile pe care le găsești la Design&After, fie la showroom-ul din strada Mihai Eminescu 50 (București), fie online. Eu le trec pragul încă de la deschiderea din 2016.

Poate te-ar mai interesa să citești și:

Sper ca toate acestea să îți fie de folos!

You may also like

Acest blog folosește cookies pentru îmbunătățirea experienței de navigare. Apăsând ACCEPT îți dai acordul ca vizita ta și modul de navigare să fie contorizate de către administratorul blogului și/sau de către furnizorii săi web. Accept

Confidențialitate & Cookies