VIA, aplicația care salvează vieți

by admin
0 comment

Sustenabilitatea nu este doar despre modul în care alegem să trăim, cu grijă față de mediu, de noi și de comunitățile noastre. Nu este nici doar despre ce facem cu ceea ce rămâne după ce consumăm ceea ce alegem să consumăm. Sustenabilitatea este și despre oamenii din jurul nostru, care se luptă cu boala și care nu trebuie lăsați singuri în această luptă. Dacă ei rămân aici, lumea este cu siguranță un loc mai bun. Pentru că ei știu să o prețuiască cu sete!

Trăim vremuri în care suntem încurajați să cumpărăm cât mai mult și să trecem rapid la ”generația următoare”. Dar ce facem cu generația actuală, cu cea a prezentului nostru? Cât de repede o uzăm pe aceasta?

Îmi place să îmi iau timp și să respir. Să chibzuiesc. Să nu cad pradă tentațiilor de moment și să pun preț tot mai mare pe ceea ce am fără a mă gândi că urmează ceva mai bun. Cu siguranță urmează ceva mai bun! Gândul acesta e combustibil pentru viața și visurile noastre. Dar trebuie să nu ratăm visul de azi!

În lumea asta mare trăiesc oameni care trebuie să trăiască azi. Au nevoie să fie prezenți și să savureze clipă de clipă. Să își ia energia pentru a trece la visul următor. Ei sunt eroi! Eroi ce luptă ceas de ceas cu boala. Acea boală cu ”C” al cărui nume ne este teamă să îl rostim… Nu vrem să îl auzim nicicum, nicicând, niciunde!

Ține minte acest nume: VIA!

Sunt printre noi alți oameni care nu ezită să întindă o mână de ajutor. În secolul vitezei și al tehnologiei, această ”mână” poate însemna și o aplicație mobilă ce conectează pacienți cu aceleași suferințe.

VIA este prima aplicație mobilă din România destinată tinerilor adulți afectați de cancer încă sub tratament și supraviețuitori. VIA este pentru cei care au între 18 și 39 de ani și vor să se conecteze cu persoane cu experiențe similare pentru a găsi ancore sănătoase prin care să facă față experienței. Ei au nevoie unii de alții, la fel cum au nevoie și de noi, pentru că izolarea este cea mai mare problemă a acestor oameni. Aceasta este constatarea la care a ajuns Asociația Little People România, cea care a dezvoltat alături de Lidl unealta salvatoare.

Aplicația le oferă utilizatorilor un spațiu securizat în care pot comunica, pot împărtăși experiențe și pot pune întrebări pentru a afla răspunsuri la lucruri care îi preocupă. Dar mai presus de toate, pot lega prietenii cu oamenii care au trecut prin ce trec ei, devenind astfel mai puternici și mai încrezători. Iar prietenia e un leac universal, o știm cu toții!

VIA este disponibilă tuturor tinerilor adulți din toate centrele de tratament din România și poate fi descărcată gratuit pe orice sistem de operare iOs și Android, din iTunes și GooglePlay.

Dă, te rog, vestea mai departe! Nu este nevoie să îți spun de ce…

PS: Gândurile bune fac bine chiar și unui necunoscut!

You may also like

Acest blog folosește cookies pentru îmbunătățirea experienței de navigare. Apăsând ACCEPT îți dai acordul ca vizita ta și modul de navigare să fie contorizate de către administratorul blogului și/sau de către furnizorii săi web. Accept

Confidențialitate & Cookies