VERDELE IN AMENAJAREA INTERIOARE

by admin
0 comment
Simbol al renașterii, al reînnoirii și al creșterii, verdele este una dintre puținele culori cu un aer atât de proaspăt și de revigorant. Datorită energiei pe care o emană, el se încadrează excelent în orice tip de încăpere.

Înainte de a admira pozele, ne-am gândit că ar fi bine să vă dăm un prim set de motive în favoarea verdelui într-o amenajare interioară.

Iată 3 argumente pro pentru un decor verde:

Nr. 1

Variind de la nuanțe acvatice până la tonuri deschise de lime,  verdele este de fiecare dată o alegere fresh.

decoruri verzi

Sursă foto: Google Images

Nr. 2

Versatilitatea sa îi atrage în egală măsură pe designeri și pe proprietarii de locuințe, fiind ușor de integrat în diferitele tipuri de spații, indiferent de funcționalitatea lor.

decoruri verzi

Sursă foto: Google Images

Nr. 3

Tonurile închise, ca se smarald, conferă profunzime decorului, conturând cu precizie piesele de rezistență ale decorului.

decoruri verzi

Sursă foto: Google Images

Verdele în amenajarea interioară

Verdele este potrivit în orice fel de decor, indiferent de tipul încăperii sau de tema amenajării. Iată ce puteți face cu o culoare atât de versatilă:

 • Dacă vreți să acoperiți un spațiu mai mare, optați pentru un covor în nunțe de verde. El vă va aminti de plăcerea de a sta în iarbă și în aer curat. Verdele merge foarte bine și pe pereți, în special în tonuri pastelate.
 • Mobilierul verde va arăta întotdeauna bine. El este preferat în special în amenajarea bucătăriilor.
 • Dacă nu știți exact cum să introduceți verdele în amenajarea casei, începeți prin a plasa din loc în loc obiecte mici de decor în această culoare. Pe măsură ce ele se vor integra în atmosfera generală a casei, veți înțelege unde mai puteți folosi verdele în designul interior.
 • Plantele sunt o altă modalitate simplă de testare a verdelui în decor. Puse în diferite încăperi ale casei, ele vor da un suflu proaspăt, înviorând atmosfera. Aveți grijă însă să nu cumpărați prea multe plante. Riscați să vă transformați casa într-o seră, stricând tot planul de amenajare.
decoruri verzi

Sursă foto: Google Images

decoruri verzi

Sursă foto: Google Images

decoruri verzi

Sursă foto: Google Images

decoruri verzi

Sursă foto: Google Images

decoruri verzi

Sursă foto: Google Images

Cu ce putem combina verdele?

 • Cu alb: este o combinație proaspătă, ce nu deranjează din punct de vedere vizual. Dar, tocmai de aceea riscă să fie ușor ternă. Acest lucru nu se va întâmpla însă dacă veți încorpora în amenajare imprimeuri. Ele vor face combinația de alb și verde vibrantă și veselă.
 • Cu maro: deoarece este o culoare de pământ, ce provine din natură (la fel ca și verdele), combinația cu maro poate contribui la crearea unei atmosfere calde și primitoare.
 • Cu roz: este una dintre combinațiile clasice, atâta vreme cât nuanțele sunt pastelate. În tonuri aprinse, rozul și verdele vor da un aer electric camerei. Alături de câteva accesorii aurii, combinația va fi de-a dreptul strălucitoare.
 • Cu roșu: nu este o combinație potrivită doar în preajma sărbătorilor de iarnă. Atâta vreme cât nu exagerați cu accentele sclipitoare, nu veți risca să aveți o casă împodobită ca pentru Crăciun în fiecare zi.
 • Cu negru: combinație modernă și îndrăzneață, poate fi de-a dreptul sofisticată, dacă se folosesc tonuri închise de verde.
 • Cu galben: tinerească și plină de energie, asocierea cu galben în tonuri de lămâie sau lime este întodeauna de succes. Însă când avem de-a face cu tonuri intense de galben, este de preferat să combinăm verdele și cu alb.
 • Cu albastru: se asortează de minunte și cu nuanțe pale și cu cele vibrante.

Dacă v-a plăcut articolul, distribuiți-l și cu prietenii!

You may also like

Acest blog folosește cookies pentru îmbunătățirea experienței de navigare. Apăsând ACCEPT îți dai acordul ca vizita ta și modul de navigare să fie contorizate de către administratorul blogului și/sau de către furnizorii săi web. Accept

Confidențialitate & Cookies