VAPOARELE SIMBOL DIN CONSTANȚA AU DEVENIT EXPONATE DE ARTĂ URBANĂ

by admin
0 comment

Patru vapoare simbol de la intrările în orașul Constanța au devenit exponate de artă urbană, după ce vreme de trei săptămâni, 20 de voluntari au folosit mai bine de o tonă de vopsea pentru a le da o nouă față.

diybazaar_slider-109

Cele patru vapoare au devenit pânze pentru lucrările:

  • „Geometric Sea”, realizată de către Cristina Alina Costea, a decorat vaporul de la Gara CFR Constanța;
  • „Scoica de mare integrată urban”, realizată de către Bogdan Zimceac, a îmbrăcat vaporul din zona Pescărie;
  • „Carnaval”, realizată de către Andrada Chioibaș și Raluca Mirela Dumitrașcu, a fost transpusă pe vaporul de la ieșirea spre Medgidia;
  • „Constanța, orașul soarelui”, de Bebu Dură, se regăsește pe vaporul de la ieșirea spre Mangalia.

Fiecare proiect a fost premiat cu câte 3.000 lei, de Policolor.

Acțiunea este parte din campania “Culorile României”, inițiată de Policolor, prin care se dorește redarea culorii prin artă și păstrarea identității locale. Sponsorizarea s-a ridicat la suma de 28.000 de euro, compania furnizând materiale necesare și peste 1.000 de litri de vopsea pentru pictarea celor patru vapoare.

Nu este pentru prima dată când proiectul “Culorile României” ajunge la Constanța. În 2015, vaporul de la intersecția bulevardelor Tomis și Aurel Vlaicu a fost transformat și pictat conform creației „Marea la răsărit, integrată urban”. Anul acesta, campania a avut o anvergură mai mare și un impact mult mai puternic: 4 vapoare, 380 de participanți și 90 de proiecte înscrise.

Tot în acest an, ”Culorile României” vor ajunge și în orașele Tismana și Râmnicu Sărat, la muzee de interes național – Muzeul Național al Satului “Dimitrie Gusti” și Muzeul de Etnografie Tulcea – și la Centrul Cultural Cârțișoara, precum și în mai multe case și școli din Cârțișoara și Mârșa, din județul Sibiu, dar și în comunele Mânzălești, din județul Buzău, Corbi, din județul Argeș și Luncavița, din județul Tulcea.

You may also like

Acest blog folosește cookies pentru îmbunătățirea experienței de navigare. Apăsând ACCEPT îți dai acordul ca vizita ta și modul de navigare să fie contorizate de către administratorul blogului și/sau de către furnizorii săi web. Accept

Confidențialitate & Cookies