Un super proiect Hornbach: Scoala de carte si meserii pentru formare profesionala

by admin
0 comment

Sub sloganul „Creştem profesioniști”, Hornbach, unul dintre principalii retaileri locali de materiale de construcții şi grădinărit din țara noastră, demarează proiectul „Școala de carte și meserii”. Aceasta oferă tinerilor accesul la învățământ profesional în sistem dual pentru calificarea de comerciant-vânzător.

Proiectul este inițiat alături de Camera de Comerț Româno-Germană și implementat cu ajutorul altor doi parteneri din domeniul comerțului, plus Colegiul Tehnic Mircea cel Bătrân – București, Liceul Economic Barbu A. Știrbey – Buftea, Colegiul Economic G. Barițiu – Sibiu, Colegiul Național Economic Andrei Bârseanu – Brașov și  Colegiul Tehnic Emanuil Ungureanu – Timișoara. Înscrierile se fac începând cu luna iunie 2017 în liceele partenere.

„Școala de carte și meserii” este un program de formare profesională realizat după metodă germană, o îmbinare echilibrată între teorie și practică.

“Hornbach este o companie implicată în dezvoltarea şi susţinerea comunităţii din care face parte, iar unul dintre aspectele de interes pentru noi este contribuirea la dezvoltarea forţei de muncă prin oportunităţi de dezvoltare atractive în cadrul companiei. De altfel, Hornbach a susţinut învăţământul profesional în sistem dual în România prin implementarea unui proiect pilot în România, în vederea calificării viitorilor angajaţi în meseria de tehnician în comerţ, în perioada 2009 – 2012. Ulterior, am manifestat deschidere la dezvoltările constructive în domeniul educaţiei în vederea implementării învăţământului profesional dual şi am urmărit cu interes modificările legislative venite în sprijinirea acestuia. Toate acestea pentru că, formarea profesională la Hornbach înseamnă competență, pasiune și implicare.” – Mugurel-Horia Rusu, Director General al Hornbach România.

Programul durează trei ani, iar elevii care optează pentru această formă de învățământ vor beneficia de:

  • bursă de 400 de lei în timpul lunilor de școală,
  • decontarea transportului și asigurarea mesei de prânz în timpul stagiilor de practică,
  • diplomă de calificare în meseria comerciant-vânzător,
  • dobândirea de experiență profesională de pe băncile școlii,
  • oportunitatea de angajare la finalizarea școlii în cadrul Hornbach România.

Prin proiectul „Școala de carte și meserii”, Hornbach participă la implementarea învățământului profesional dual în România ce demarează odată cu anul școlar 2017-2018.

Mai multe informații despre proiectul „Şcoala de carte și meserii” se găsesc pe www.hornbach.ro/scoaladecartesimeserii, www.scoaladecartesimeserii.ro și www.facebook.com/scoaladecartesimeserii.

Dacă știi pe cineva care s-ar putea înscrie la Școala de carte și meserii inițiată de Hornbach România, distribuie articolul în orice formă dorești.

You may also like

Acest blog folosește cookies pentru îmbunătățirea experienței de navigare. Apăsând ACCEPT îți dai acordul ca vizita ta și modul de navigare să fie contorizate de către administratorul blogului și/sau de către furnizorii săi web. Accept

Confidențialitate & Cookies