Un aer conditionat folosit sau intretinut necorespunzator poate da simptome similare unei raceli sau alegii

by admin
0 comment

Verificarea, curățarea anuală a aparatelor de aer condiționat și setarea unei temperaturi cu cel mult 10°C sub cea din exterior ne pot proteja sănătatea pe timpul verii. Deși folosirea unor astfel de aparate nu poate cauza răceli – acestea fiind contractată doar ca urmare a prezenței unui virus – utilizarea și/sau întreținerea necorespunzătoare poate da simptome similare cu cele ale unei răceli sau ale unei alergii, spun specialiștii Daikin România, reprezentanța locală a liderului mondial și european pe piața aparatelor de aer condiționat.

Pe lângă întreținerea periodică, ce presupune curățarea componentelor interne și preîntâmpină dezvoltării mucegaiurilor sau a bacteriilor, trebuie evitată setarea la temperaturi prea joase.

întreținerea aerului condiționat

Sursă foto: Daikin

Conform standardelor internaționale, vara nu este recomandată setarea unui aparat de aer condiționat sub 25 °C.

Temperaturile mai mici reduc umiditatea la interior, ceea ce determină uscarea membranelor din nas și gât, iar acest lucru poate cauza simptome similare unei răceli. În zilele caniculare, diferența dintre interior și exterior nu ar trebui să depășească 10 °C, pentru a evita efectul de șoc termic la trecerea de la un ambient rece la unul foarte cald și invers.

întreținerea aerului condiționat

Sursă foto: Daikin

Dacă articol despre întreținerea aerului condiționat v-a fost util, distribuiți-l și cu prietenii pe rețelele de socializare sau în orice altă formă doriți.

You may also like

Acest blog folosește cookies pentru îmbunătățirea experienței de navigare. Apăsând ACCEPT îți dai acordul ca vizita ta și modul de navigare să fie contorizate de către administratorul blogului și/sau de către furnizorii săi web. Accept

Confidențialitate & Cookies