Uite cum arata o casa solara de nivel international

by admin
0 comment

2018 este un an important pentru România. Participăm la ediția din Dubai a prestigioasei competiții Solar Decathlon cu un concept inovator de casă solară. Meritul este al echipei EFdeN, care își duce planurile la nivelul următor.

După locuința 100% eficientă energetic, premiată internațional, este vremea unui nou proiect. Atunci peste 200 de voluntari au muncit să proiecteze, să construiască și să transporte până la Versailles o casă realizată din materiale în mare parte reciclabile, ce își producea singură energia. Au refăcut-o în 12 zile în Franța, iar după competiție, au demontat-o și au readus-o la București, în incinta Facultății de Inginerie a Instalațiilor, unde de altfel se și poate vizita. Extraordinară reușita, fabulos efortul! Am scris AICI mai multe dacă ești curios/curioasă.

EFdeN Signature

Cu casa solară se va întâmplă același lucru. Ea se proiectează și se construiește în țară, unde se testează funcționalitatea întregului concept. Apoi se demontează precum un Lego și se transportă în Dubai peste 5.000 km, pe uscat și pe mare, iar în noiembrie, în decurs de zece zile este reasamblată la temperaturi de 30-45 °C.

Prototipul se numește EFdeN Signature și este realizat de o echipă multidisciplinară de studenți.

EFdeN Signature

Sursă foto: EFdeN

Ce este Solar Decathlon

Solar Decathlon este o competiție internațională de case solare și tehnologii integrate, la care participă echipe din toată lumea, cu scopul de a proiecta locuințe sustenabile. Scopul său este de a crește gradul de conştientizare al studenţilor şi al universităţilor participante asupra importanţei folosirii tehnologiilor bazate pe energii provenite din surse regenerabile.

Solar Decathlon se adresează și companiilor, pe care le încurajează să îşi promoveze şi să pună în aplicare materialele şi sistemele verzi, ce reduc impactul construcţiei asupra mediului. Există și o componentă majoră de educare a publicului larg, care poate înțelege astfel importanța consumului responsabil de resurse.

În calitate de participant la Solar Decathlon, ediția 2018, EFdeN Signature trebuie să răspundă atât condițiilor climatice din România, cât și celor extreme din Dubai: temperaturi extreme, umiditate mare, furtuni de nisip.

Calendarul realizării casei solare EFdeN Signature

Echipa EFdeN termină faza de proiectare în februarie, apoi din aprilie până în iulie asamblează prototipul, din iunie până în iulie îl testează, iar în octombrie pleacă spre Dubai.

EFdeN Signature

Sursă: EFdeN

Învață să trăiești sustenabil!

Dacă ți se pare greu să trăiești sustenabil, oprește-te un minut și gândește-te la eforturile acestor oameni de a proiecta casele viitorului și de a le transporta mai apoi mii și mii de kilometri în încercarea de a le face cunoscute lumii întregi. Ce zici, îi dai reciclării o șansă?

Mă gândesc că următoarele articole ar putea să își facă o idee mai clară despre ce înseamnă #sustenabilitate și cât de multe putem face fiecare dintre noi pentru a trăi cu mai multă considerație față de mediu și semeni.

Dacă și ție ți se par extraordinari oamenii de la EFdeN, atunci susține-le proiectele actuale și viitoare. Intră pe site-ul lor pentru a vedea cum încearcă să schimbe lumea. Nu este niciun secret că sunt o mare admiratoare a inițiativelor lor.

În cazul în care ți-a plăcut articolul și ți-a fost util, distribuie-l te rog și cu prietenii, în orice formă dorești.

You may also like

Acest blog folosește cookies pentru îmbunătățirea experienței de navigare. Apăsând ACCEPT îți dai acordul ca vizita ta și modul de navigare să fie contorizate de către administratorul blogului și/sau de către furnizorii săi web. Accept

Confidențialitate & Cookies