Tutorial: Rama de oglinda de baie din bagheta de perete

by admin
0 comment

La finalul anului trecut ne-am mutat într-o nouă casă. Ne-am dorit-o mult și ne-am pregătit îndelung pentru această schimbare. Am plănuit luni de zile decorul, mi-am imaginat-o în fel și chip, am construit-o, am demolat-o, am renovat-o, am recompartimentat-o… I-am făcut atâtea lucruri până să ajungem să o găsim și să ne mutăm efectiv în ea!

Dar odată găsită noua locuință, am realizat că unele lucruri se puteau face, altele nu, o parte erau deja acolo. Este și cazul oglinzilor, montate de către dezvoltator, cu tot cu gresie și faianță. Am decis să nu le schimbăm pentru moment. Nu făcea sens investiția și nici durata lucrărilor. Așa că singura variantă economică pe care am avut-o la îndemână a fost să utilizez ceea ce am și să îmbunătățesc.

Acest principiu l-am luat în calcul și atunci când am făcut rama oglinzii din baie. Am vrut să o fac să pară mai mare, mai impunătoare, mai elegantă, ea având dimensiuni relativ modeste, 35 x 78 cm. De aici, nu a mai fost decât un pas până la următorul proiect DIY.


M-a costat circa 60 de lei să o fac!


Iată ce am folosit:

  • baghetă ornamentală pentru tavan din polistiren;
  • bandă dublu adezivă;
  • piuneze;
  • spray cu vopsea auriu;
  • cuter;
  • foarfecă;
  •  echer;
  • ruletă.

Cum am procedat:

Pasul 1: Am măsurat lungimea și lățimea oglinzii. În funcție de ele am stabilit dimensiunile ramei.

Pasul 2: Am tăiat bagheta decorativă pentru tavan la dimensiunile dorite și le-am lipit între ele cu bandă dublu adezivă.

Pasul 3: Am stârnit interesul pisicii cu acest proiect DIY și mai ales cu biluța din interiorul spray-ului de vopsit, după care ne-am mutat pe terasă și am aplicat primul strat de vopsea aurie pe ramă. Spray-ul l-am cumpărat de la Bricostore și nu a costat mai mult de 20 lei. N-am avut nevoie de mai mult de un tub.


ATENȚIE:

Când vopsiți, nu uitați să folosiți o mască de protecție! Faceți această operațiune întotdeauna în spații deschise sau foarte bine ventilate!


Pasul 4: După ce rama a stat la uscat circa o oră, am aplicat al doilea strat de vopsea și iar am mai așteptat câteva zeci de minute.

Pasul 5: Pentru a decora rama proaspăt realizată din baghetă de polistiren, am folosit o cutie de piuneze. Le-am înfipt una câte una pe fiecare tăietură a ramei, iar apoi le-am acoperit cu spray. Din păcate nu găsisem piuneze aurii când am ieșit să îmi fac aprovizionarea pentru acest proiect.

Pasul 6: Fiind o ramă foarte ușoară (nu cred că greutatea ei depășește 500 g), am folosit bandă dublu adezivă pentru a o fixa pe marginea oglinzii, deja fixată în perete de către constructor.

Pasul 7: Am decorat puțin spațiul în ton cu noua ramă. Astfel am decis să schimb suportul pentru săpun lichid cu unul cu detalii aurii, iar pe celălalt colț al chiuvetei am pus o lumânare decorativă cu un mesaj care mi-a plăcut.

Sper că informațiile de mai sus ți-au fost utile și că vei dori să le împărtășești și cu prietenii tăi. Dacă ești activ(ă) pe rețelele de socializare, intră te rog și pe pagina de Facebook a blogului și bifează sub butonul ”Urmărește” opțiunea ”Vezi mai întâi”. În felul acesta primești notificări la fiecare nou articol.

You may also like

Acest blog folosește cookies pentru îmbunătățirea experienței de navigare. Apăsând ACCEPT îți dai acordul ca vizita ta și modul de navigare să fie contorizate de către administratorul blogului și/sau de către furnizorii săi web. Accept

Confidențialitate & Cookies