TUTORIAL: PINGUINI DIN STICLE DE PLASTIC

by admin
0 comment
Dacă vă era dor de un proiect pentru copiii dumneavoastră, avem exact ce vă trebuie: pinguini din sticle de plastic.
Sursă foto: Google Images

Sursă foto: Google Images

De ce aveți nevoie:

  • sticle de plastic de 1-2 l;
  • acuarele;
  • pensule;
  • material textil;
  • ață de tricotat;
  • cuțit;
  • foarfecă;
  • pistol de lipit.

Cum procedați:

Pasul 1: Tăiați două sticle de plastic, una la 1/3 și alta la 2/3, precum în colajul foto de mai jos.

Pasul 2: Cu ajutorului unui pistol de lipit sau a unui adeziv special pentru plastic, prindeți între ele bucățile tăiate la pasul 1.

Pasul 3: Pe baza de plastic creată, desenați cu un marker o formă asemănătoare cu cea a unui ardei gras (vezi foto), apoi pictați-o în alb. Aceasta va fi fața pinguinului.

Pasul 4: Pictați restul sticlei cu negru, pentru a imita penajul. Partea superioară (1/3 din sticlă) o puteți colora oricum. Ea va reprezenta căciula pinguinului.

Pasul 5: Odată uscată vopseaua, desenați fața pinguinului: două puncte pe post de ochi și un triunghi pentru nas sunt tot ce trebuie să faceți.

Pasul 6: Decupați din materialul textil o fâșie subțire, de circa 3 cm, pentru a confecționa un fular. La capete faceți-i câțiva franjuri cu foarfeca.

Pasul 7: Pe pălăria pinguinului puteți lipi un ciucure confecționat din ață de tricotat. Cum? Răsuciți ața de 6-7 ori în jurul a două degete, ținute la o distanță de circa 2-3 cm unul de celălalt. Apoi legați-o la mijloc, precum o fundă. La final, tăiați buclele cu ajutorul foarfecii. Pentru fixarea pe capul pinguinului folosiți pistolul de lipit, adeziv pentru plastic sau bandă dublu adezivă.

Iată mai jos un colaj cu imagini după care vă puteți ghidați:

pinguini diy

Sursă foto: Pinterest

 Dacă v-a plăcut proiectul, distribuiți-l și cu prietenii!

You may also like

Acest blog folosește cookies pentru îmbunătățirea experienței de navigare. Apăsând ACCEPT îți dai acordul ca vizita ta și modul de navigare să fie contorizate de către administratorul blogului și/sau de către furnizorii săi web. Accept

Confidențialitate & Cookies