TUTORIAL: ORNAMENT DE HALLOWEEN DIN HARTIE CARTONATA

by admin
0 comment
Cu siguranță v-am mai spus și în trecut că nouă ne place Halloween-ul, cu precădere partea lui veselă și creativă! Nu ne dăm în vânt după capete de mort, schelete și alte ornamente din aceeași categorie, în schimb suntem înnebuniți după dovlecii pictați, după coșurile cu bomboane și după felinarele decorative. Iar enumerarea ar mai putea continua…

Astăzi vă propunem să confecționați împreună cu noi câteva ornamente din hârtie, potrivite pentru un decor prietenos de Halloween. Ele sunt o interpretare jucăușă a unuia dintre simbolurile toamnei și ale acestei sărbători păgâne, dovleacul.

De ce aveți nevoie:

  • hârtie cartonată cu diferite imprimeuri;
  • foarfecă;
  • lipici;
  • sârmă;
  • pungă de hârtie;
  • pistol de lipit.

Cum procedați:

Pasul 1: Tăiați șase cercuri din hârtia cartonată, de dimensiuni egale, apoi pliați-le în două. Pentru a obține niște ornamente mai de efect, combinați cercuri cu imprimeuri și/sau culori diferite.

Pasul 2: Aplicați lipici pe spatele fiecărui buline de hârtie în parte. Începeți prin a pune adeziv pe fiecare jumătate în parte, pentru a le pregăti astfel pentru etapa următoare.

Pasul 3: Începeți prin a lipi fiecare jumătate de cerc de o alta. Repetați procesul pentru toate cele șase tăiate la pasul 1.

Pasul 4: Lipiți jumătățile de cerc între ele, două câte două, astfel încât fiecare bulină de hârtie cartonată să aibă atașată de fiecare jumătate a sa alte două buline. De fapt, jumătățile lor pentru a fi exacți.

#halloween #decoration #party # decor

Sursa: http://www.iheartnaptime.net/

Pasul 5: Odată lipite între ele toate jumătățile, tăiați drept unul dintre capete, astfel încât ornamentul să stea ”în picioare”.

Pasul 6: Pe o fâșie tăiată din punga de hârtie, așezați o bucată de sârmă ușor maleabilă (cam de 20 cm lungime), apoi puneți adeziv pe deasupra, cu ajutorul pistolului de lipit.

Pasul 7: Răsuciți hârtia de jur împrejurul sârmei pentru a realiza coada ornamentului.

Pasul 8: Tăiați cu foarfeca mai multe fâșii subțiri de hârtie, pe care mai apoi rulați-le pe un creion pentru a se ondula.  Ele vor reprezenta vrejul. La final, le prindeți împreună cu ”coada”.

#halloween #decoration #party # decor

Sursa: http://www.iheartnaptime.net/

Pasul 9: Așezați ornamentul în picioare, apoi aplicați pe coadă (cu tot cu vrej) lipici și introduceți-o prin centrul ornamentului. Presați pentru a se fixa.

#halloween #decoration #party # decor

Sursa: http://www.iheartnaptime.net/

Mai multe idei de proiecte DIY dedicate Sărbătorii Spiritelor, găsiți în secțiunea Halloween, parte a categoriei Sărbători & evenimente. Spor la bricolat!

You may also like

Acest blog folosește cookies pentru îmbunătățirea experienței de navigare. Apăsând ACCEPT îți dai acordul ca vizita ta și modul de navigare să fie contorizate de către administratorul blogului și/sau de către furnizorii săi web. Accept

Confidențialitate & Cookies