Tutorial foto: Cum faci o pereche de cercei cu ciucuri

by admin
0 comment

O pereche de cercei în plus nu strică niciodată. De fapt regula se aplică pentru orice accesoriu, însă astăzi, pentru că vom învăța cum faci o pereche de cercei cu ciucuri, îi vom evidenția pe ei. 🙂

Modelul ales este simplu și nici nu implică foarte multe materiale și unelte, așa că o pasionată de handmade se va descurca să își confecționeze setul de gablonțuri în câteva minute.

De ce ai nevoie:

  • șnur de nailon sau fir de mătase;
  • 2 închizători (dacă nu știți să confecționați unele din sârmă de bijuterii);
  • 6 accesorii metalice (jumătăți de sfere, câte 3 pentru fiecare cercel);
  • sârmă pentru bijuterii;
  • adeziv textil;
  • clești pentru handmade;
  • foarfecă.

Cum procedăm:

Pasul 1: Primul lucru pe care trebui să îl facem este să stabilim lungimea ciucurelui. Apoi înmulțim cu doi și tăiem cât mai multe bucăți din șnur la dimensiunea rezultată. Putem fac combinații de culori sau să mergem pe o variantă uni. Când avem un număr suficient de ațe, le pliem în două și le legăm la jumătate. Nu uităm să uniformizăm vârfurile ciucurelui.

Pasul 2: Printr-un accesoriu metalic introducem o bucată de sârmă de cca. 10 cm. Pentru a rămâne conectate, sârma trebuie să aibă o mică buclă la capătul din interiorul accesoriului. Turnăm apoi o picătură de adeziv textil și fixăm ciucurele în interiorul său. Cât se usucă putem trecem la realizarea închizătorii.

Pasul 3: Pe bucata de sârmă introducem încă două accesorii încercând să creăm o sferă pe care să o așezăm peste ciucure. Restul de sârma de bijuterii îl folosim pentru a realiza închizătoarea (vezi cum în colajul de mai jos). Dacă ți-e mai ușor, cumpără dintr-un magazin de art & hobby un set de închizători gata făcute. Folosește sârma pentru prinderea de restul cercelului, iar surplusul taie-l cu ajutorul unui clește de bijuterii.

cercei cu ciucuri

Sursă foto: diyready.com

Acum că ai pus în cutia de bijuterii o nouă pereche de cercei handmade, poți încerca și alte proiecte asemănătoare din categoria DIY beauty & fashion. Idei diverse pentru casă și grădină, pentru copii sau de organizare găsești în secțiunea Proiecte DIY. În cazul în care vinzi bijuterii handmade la târguri de profil, iată cum le poți expune pentru a atrage cât mai mulți cumpărători.

Dacă ți-a plăcut articolul, distribuie-l și cu prietenii pe rețelele de socializare sau în orice altă formă dorești.

You may also like

Acest blog folosește cookies pentru îmbunătățirea experienței de navigare. Apăsând ACCEPT îți dai acordul ca vizita ta și modul de navigare să fie contorizate de către administratorul blogului și/sau de către furnizorii săi web. Accept

Confidențialitate & Cookies