TUTORIAL: FLORI DE FETRU

by admin
0 comment

Florile din fetru sunt o bună metodă de înfrumusețare a multor lucruri. Fie că este o bluză, o geantă sau o pernă decorativă, un astfel de ornament poate aduce instant un plus de prospețime.

De ce avem nevoie:

  • fetru;
  • ață;
  • ac;
  • foarfecă;
  • ace de gămălie.

Cum procedăm:

Pasul 1: Mai întâi tăiem mai multe dreptunghiuri din fetru (mai mult lungi decât late), apoi le pliem în două, pe lung. Coasem împreună dintr-o parte în cealaltă, iar când am terminat de însăilat (cusut rar, din loc în loc) lăsăm ața liberă la capăt, nu înnodăm pentru că va trebui să tragem de ea ușor până când bucata de material se va încreți.

Pasul 2: Rulăm fâșiile de fetru și le coasem la bază pentru a-și păstra forma (ca un boboc de floare). Pentru a fi mai ușor să realizăm acest pas le fixăm cu ajutorul unor ace de gămălie.

Pasul 3: Pentru un aspect cât mai real putem decupa și câteva ”frunze” dintr-un material de o altă culoare. Sunt suficiente niște triunghiuri pe care să le aplicăm sub bobocul de fetru pentru a finaliza floarea.

Pentru o mai bună înțelegere a proiectului DIY priviți cu atenție colajul foto de mai jos.

tutorial flori de fetru

Sursă foto: We heart it

Dacă v-a plăcut articolul, distribuiți-l și cu prietenii în orice formă doriți.

You may also like

Acest blog folosește cookies pentru îmbunătățirea experienței de navigare. Apăsând ACCEPT îți dai acordul ca vizita ta și modul de navigare să fie contorizate de către administratorul blogului și/sau de către furnizorii săi web. Accept

Confidențialitate & Cookies