Tutorial: Cum tapisezi o rama de pat

by admin
0 comment

În cazul în care te-ai plictisit de aspectul vechiului pat, nu înseamnă neapărat că a venit vremea să îl schimbi. Cu câțiva metri de material și un aparat de capsat poți face minuni. Și o tăblie DIY de toată frumusețea din vechiul placaj al patului.

De ce ai nevoie:

  • material textil;
  • vată pentru căptușit;
  • ruletă;
  • foarfecă;
  • lipici;
  • pistol de capsat;
  • mașină de cusut.

Cum procedezi:

Pasul 1: Măsoară cu atenție rama patului pentru a stabili cantitatea de material necesară. Lasă de rezervă circa 10 cm pe fiecare muchie. Îi tai la final, când finisezi. Dacă nu ai mașină de cusut, poți folosi lipici special pentru a prinde țesătura direct pe rama de lemn. Sau câteva cuie.

Pasul 2: Între tăblie și material pune un strat de vată sau burete pe post de căptușeală. Să nu pierzi acest aspect din vedere când stabilești necesarul de material!

Pasul 3: Din centimetri lăsați la fiecare capăt răsucești o parte în interior, pe post de tiv și apoi capsezi.

Pasul 4: Dacă ți-a rămas surplus de material pe spatele tăbliei, fie în tai cu o foarfecă, fie îl pliezi în interior și apoi îl lipești cu adeziv special. Cum îți place mai tare pentru ca proiectul tău DIY să arate curat și finisat.

Dacă vrei să construiești o tăblie de pat de la zero, aruncă o privire peste acest tutorial video:


Vezi și 40 de modele originale de tăblii de pat.


Sper că informațiile de mai sus ți-au fost utile și că vei dori să le împărtășești și cu prietenii tăi. Dacă ești activ(ă) pe rețelele de socializare, intră te rog și pe pagina de Facebook a blogului și bifează sub butonul ”Urmărește” opțiunea ”Vezi mai întâi”. În felul acesta primești notificări la fiecare nou articol.

Spor la redecorat!

You may also like

Acest blog folosește cookies pentru îmbunătățirea experienței de navigare. Apăsând ACCEPT îți dai acordul ca vizita ta și modul de navigare să fie contorizate de către administratorul blogului și/sau de către furnizorii săi web. Accept

Confidențialitate & Cookies