Tutorial: Cum se face o morisca de vant

by admin
0 comment

Surprinde-ți copilul construindu-i o morișcă de vânt. Ea poate fi un bun accesoriu pentru bicicletă, iar mișcarea palelor o adevărată distracție.

De ce ai nevoie:

  • hârtie colorată;
  • stinghie de lemn;
  • bold, piuneză sau cui;
  • ciocan;
  • foarfecă;
  • creion;
  • linie.

Cum procedezi:

Pasul 1: Pe o bucată pătrată de hârtie desenează un ”X”.

Pasul 2: Pe fiecare linie în parte marchează câte un punct, cam la 1/3 de centru, pentru a ști până unde să tai.

Pasul 3: Taie hârtia pe fiecare linie până la semnul stabilit la pasul anterior.

Pasul 4: Adu către centru colțul drept al părții de sus cu cel stâng al părții de jos. Pe sistemul colțurilor opozante, aduci către centrul hârtiei și laturile din stânga și din dreapta.

Pasul 5: Cu ajutorul ciocanului bate un cui în centrul pătratului de hârtie realizat la pasul 1, prinzând pe stinghia de lemn toate colțurile ce compun palele. Dacă folosești un lemn de esență moale pentru coadă, poți fixa palele cu o piuneză sau un bold.


Atenție:

Fie că folosești cuie, piuneze ori bolduri, nu le presa până când fac contact cu coada de lemn. Morișca trebuie să se poată roti. Așa că lasă cam 1 cm distanță.


Pentru o mai bună înțelegere a proiectului DIY, privește cu atenție colajul foto de mai jos:

Sursă foto: liburananak.com

Sau urmărește video următor:

Sper că informațiile de mai sus ți-au fost utile și că vei dori să le împărtășești și cu prietenii tăi. Dacă ești activ(ă) pe rețelele de socializare, intră te rog și pe pagina de Facebook a blogului și bifează sub butonul ”Urmărește” opțiunea ”Vezi mai întâi”. În felul acesta primești notificări la fiecare nou articol.

You may also like

Acest blog folosește cookies pentru îmbunătățirea experienței de navigare. Apăsând ACCEPT îți dai acordul ca vizita ta și modul de navigare să fie contorizate de către administratorul blogului și/sau de către furnizorii săi web. Accept

Confidențialitate & Cookies