TUTORIAL: CUM SA FACI O COMODA MULTIMEDIA DINTR-O BIBLIOTECA VECHE

by admin
0 comment
Recent, Maria Luiza Ostaficiuc ne-a povestit despre unul dintre multele și minunatele sale proiecte de DIY. Astăzi a venit vremea să vă împărtășim și dumneavoastră unul dintre ele: comoda multimedia în stil french, făcută dintr-un corp vechi de mobilă.

Materiale folosite:

  • hârtie abrazivă cu granulație de 80 și 120;
  • burete abraziv cu granulație 80;
  • perie pentru desprăfuire;
  • vopsea;
  • pensule;
  • spray lac transparent.
Maria Luiza ne povestește cum a procedat:

Pasul 1:

Am demontat biblioteca modulară compusă din șase blaturi etajate din lemn lăcuit și picioarele aferente și am ales piese pentru o “comodă multimedia” compusă din două blaturi, opt baluștrii strunjiți, opt picioare și piesele de capăt. Înainte de orice, am făcut degresarea pieselor (cu produse clasice pentru mobilă) și inspecția de calitate a elementelor (din rațiuni de securitate – inventarul multimedia pe care trebuie să-l susțină). Cu o hârtie abrazivă cu granulație mare (eu am folosit de 120) am curățat lacul inițial și cu un burete abraziv mai fin (granulație 80) am curățat asperitățile. Cu o perie moale am desprăfuit toate piesele.
Nu folosiți cârpe, praful fin rezultat din polișare rămâne pe suprafața obiectului și apar probleme la vopsire! Timp de execuție: circa 4 ore.
tutorial comoda multimedia

Sursă foto: Maria Luiza Ostaficiuc

Pasul 2:

 Am ales doi baluștri pentru teste. Pe primul am aplicat două straturi de vopsea și l-am polișat cu buretele abraziv în sensul fibrei lemnului și doar prin părțile prin care în mod natural s-ar “decoji” sub influența timpului. Pe cea de-a doua piesă am vrut neapărat să încerc tehnica lumânării de ceara. Cu o lumânare (de orice fel) de freacă părțile cele mai expuse “traficului” și după ce se îndepărtează resturile de ceară de pe lemn, se aplică un strat de vopsea. Prin comparare, timpul de execuție pentru a doua tehnică era mai mare și rezultatul n-a fost pe gustul meu (porțiunile de lemn nevopsit erau prea mari). În consecință, am ales prima tehnică și am pornit la lucru.
Pentru realizarea unui corp de mobilier în stil french, folosiți vopsea albă sau ivoire.

Pasul 3:

 Am aplicat cele două straturi de vopsea (cu timpul aferent uscării). Timp efectiv de lucru: 2 ore. Uscare: 45 de minute pentru fiecare strat.
tutorial comoda multimedia

Sursă foto: Maria Luiza Ostaficiuc

Pasul 4:

Cu buretele abraziv am lăsat “la vedere” lemn într-un mod cât mai uniform pentru întregul ansamblu. Am desprăfuit temeinic. Vopseaua pe care am folosit-o are un finisaj mat, satinat și foarte frumos. Dar am vrut ca porțiunile de lemn polișate să iasă mai mult în evidență și cum, prin materialele de la proiecte anterioare, aveam un spray de fixare a culorilor acrilice, l-am folosit. Timp de lucru: 30 de minute. Uscare: 4 ore.
tutorial comoda multimedia

Sursă foto: Maria Luiza Ostaficiuc

tutorial comoda multimedia

Sursă foto: Maria Luiza Ostaficiuc

Rezultatele proiectului realizat de cititoarea DIY Bazaar le puteți admira în galeria foto de mai jos.
tutorial comoda multimedia

Sursă foto: Maria Luiza Ostaficiuc

tutorial comoda multimedia

Sursă foto: Maria Luiza Ostaficiuc

Dacă aveți proiecte de do it yourself pe care vreți să le împărtășiți întregii comunități DIY Bazaar, o puteți face la adresa de email diybazaar@ymail.com.

You may also like

Acest blog folosește cookies pentru îmbunătățirea experienței de navigare. Apăsând ACCEPT îți dai acordul ca vizita ta și modul de navigare să fie contorizate de către administratorul blogului și/sau de către furnizorii săi web. Accept

Confidențialitate & Cookies