Tutorial: Cum faci un ciucure in mai multe culori

by admin
0 comment

Poate vi se pare inutil să învățați să faceți un ciucure și vă gândiți că nu aveți la ce să îl folosiți ori unde să îl agățați… Ei bine, el poate fi întrebuințat foarte bine la ornarea unui cadou, la realizarea unei ghirlande decorative sau pur și simplu ca jucărie pentru animalul de companie. 

VIDEO: Uite cum poți face un ciucure cu ajutorul unei furculițe.

De ce avem nevoie:

  • ață de tricotat în mai multe culori;
  • carton;
  • compas;
  • foarfecă.

Cum procedăm:

Pasul 1: Cu ajutorul unui compas desenăm pe o bucată de carton două cercuri, unul în interiorul celuilalt. Diametrul cercului mare îl stabilim în funcție de cât de mare dorim să fie ciucurele. Să spunem că am decis să îl facem de 15 cm. Asta înseamnă că cel din mijlocul să va avea circa 7 cm.

Pasul 2: Decupăm interiorul cercului mic.

Pasul 3: Mai realizăm o formă la fel ca cea de la pasul 1 și 2 și o suprapunem primea.

Pasul 4: Începem să înfășurăm ața de tricotat de jur împrejurul celor două forme de carton, până când le acoperim în totalitate (vezi colajul foto de mai jos). Schimbăm apoi culoarea și repetăm. După ce am pus minim 8-10 straturi de ață, putem să ne pregătim să tăiem ciucurele.

Pasul 4: Luăm foarfeca și tăiem ața de tricotat pe marginea cercului mare. Înainte de a despărți cele două forme de carton, introducem între ele o ață cu care să lege împreună firele înfășurate la pașii anteriori.

Pentru o mai bună înțelegere a proiectului priviți cu atenție video de mai jos:

Dacă doriți să faceți un covor handmade din ciucuri colorați găsiți toți pașii prezentați AICI.

Sper că informațiile de mai sus ți-au fost utile și că vei dori să le împărtășești și cu prietenii tăi. Dacă ești activ(ă) pe rețelele de socializare, intră te rog și pe pagina de Facebook a blogului și bifează sub butonul ”Urmărește” opțiunea ”Vezi mai întâi”. În felul acesta primești notificări la fiecare nou articol.

You may also like

Acest blog folosește cookies pentru îmbunătățirea experienței de navigare. Apăsând ACCEPT îți dai acordul ca vizita ta și modul de navigare să fie contorizate de către administratorul blogului și/sau de către furnizorii săi web. Accept

Confidențialitate & Cookies