Turcoazul in amenajarea interioara

by admin
0 comment

Puține culori sunt atât de jucăușe precum este turcoazul. Natura sa versatilă îl face potrivit atât pentru încăperile decorate în stil tradițional, cât și pentru cele aranjate în stil contemporan.

Un amestec de tonuri calde și reci, turcoazul se potrivește în aproape orice fel de decor. Trebuie doar să știți cu ce să îl asortați. Lavanda, rozul sau verdele praz sunt doar câteva dintre combinațiile recomandate. Alături de nuanțe mai închise, precum gri-petrol, verde-vânătoresc sau maro-ciocolată, turcoazul capătă o tentă extrem de masculină.

Dacă preferați decorurile neutre – nici prea feminine, nici prea masculine – optați pentru combinații de turcoaz cu roșu și/sau portocaliu. Pentru un aer primăvăratic, asociați-l cu verde deschis (lime green), iar pentru un decor solar, plin de vitalitate, încercați diferite nuanțe de galben.

Turcoazul închis merge foarte bine cu auriu. Pentru un efect dramatic, asociați-l cu diferite tonuri de verde și accesorizați camera cu auriu.

Puteți crea o amenajare îndrăzneață alăturîndu-l cu alb și negru.

Turcoazul este foarte potrivit ca fundal pentru alte culori, așa că dacă sunteți pregătiți să îl folosiți din plin, utilizați-l pentru a vopsi pereții. Dacă ideea zugrăvirii unei camere în totalitate turcoaz vă sperie, începeți prin a colora un singur perete sau limitați-vă doar la câteva accente (ex: linii sau puncte marcate pe un fundal neutru) ori decorațiuni (ex: perne decorative, lămpi, vaze, cuverturi., etc.).

Dacă v-ați propus să amenajați întreaga cameră cu turcoaz, încercați să nu amestecați prea multe modele și texturi. Pentru pereți sau pentru obiectele de mobilier de mari dimensiuni este recomandat să mergeți pe tonuri uni. Imprimeurile folosiți-le din plin la accesorizare (ex: rame foto, vaze, obiecte de artă, etc.).

Tucoazul este o culoare acvatică și prin urmare una pe cât de vie, pe atât de liniștitoare. Din aceste considerente merge foarte bine în dormitoare, dar și la gresie și faianță, unde poate fi folosit în nenumărate combinații.

Sper că informațiile de mai sus ți-au fost utile și că vei dori să le împărtășești și cu prietenii tăi. Dacă ești activ(ă) pe rețelele de socializare, intră te rog și pe pagina de Facebook a blogului și bifează sub butonul ”Urmărește” opțiunea ”Vezi mai întâi”. În felul acesta primești notificări la fiecare nou articol.

You may also like

Acest blog folosește cookies pentru îmbunătățirea experienței de navigare. Apăsând ACCEPT îți dai acordul ca vizita ta și modul de navigare să fie contorizate de către administratorul blogului și/sau de către furnizorii săi web. Accept

Confidențialitate & Cookies