Tu ce stii despre beneficiile mineralelor din Marea Moarta?

by admin
0 comment

Sunt lucruri pe care corpul uman nu le poate produce, cum este cazul apei și mâncării sau cantitățile produse nu îi sunt suficiente și atunci trebuie să le ia din mediul extern. Despre rolul vitaminelor în menținerea sănătății și prevenirea bolilor știu deja o sumedenie de lucruri. Dar ce știu despre minerale și rolul lor în viețile noastre? Mi-am dat seama că nu le fel de multe lucruri și am început să citesc despre asta.

La fel ca și vitaminele, mineralele se absorb în principal prin ceea ce mâncăm și ceea ce bem. Iar pentru asta este esențială o dietă echilibrată. Mineralele necesare corpului uman se împart în două categorii: macrominerale (de care corpul are nevoie în cantități mari) și microminerale (de care corpul are nevoie în cantități mici). Sodiul, fierul, potasiul, iodul și calciul sunt doar câteva dintre mineralele foarte cunoscute.  (sursa: International Journal of Dermatology)

Câteva din funcțiile pe care le asigură mineralele sunt: transferul de oxigen în celule, vindecarea rănilor, reglarea nivelului de zahăr în sânge, contractarea musculaturii, producția de proteine, sănătatea oaselor.

Dar pe lângă mineralele pe care le ingerăm există o categorie de care beneficiem prin aplicarea direct pe piele, păr sau unghii. Marea Moartă este renumită pentru efectele sale terapeutice. Cantități importante de minerale se găsesc în apa și nămolul său.

Marea Moartă este considerată cel  mai mare SPA natural. Apa sa conține argilă și minerale ce se absorb în piele.

Concentrația mare a diferitelor tipuri de minerale găsite aici ajută la remedierea problemelor de piele, precum eczema sau psoriasisul. În plus ele au beneficii recunoscute asupra problemelor de articulații și a retenției de apă. Marea conține niveluri ridicate de calciu, magneziu, brom, potasiu și sulfat.

Interesant:

Mineralele din Marea Moartă nu se dizolvă în apă, așa că ele pot fi folosite pe post de scrub pentru tratamente de micro-dermabraziune.

Legenda spune că prima care a crezut în puterile mineralelor din Marea Moartă, aflată între Israel și Iordania, a fost regina din Sheba. Și Cleopatra a fost atrasă de beneficiile lor. Astăzi, vedete de la Hollywood precum Julianne Moore sau Susan Sarandon sunt cunoscute pentru terapiile de înfrumusețare pe care le fac cu produse obținute din Marea Moartă.

Știai că un litru de apă din Marea Moartă conține minerale în procent de 35%? – sursa: ahava.com

minerale Marea Moarta

Sursă foto: ahava.com

Gamele AHAVA, disponibile și pe dermos.ro, au marea calitatea de a nu fi testate pe animale.  Iar pentru mine acest aspect este esențial! Produsele pe care le încerc în prezent sunt din categoria anti-ageing și sunt create pentru reducerea ridurilor și conferirea unui grad ridicat de strălucire tenului. Cam tot ceea ce își poate dori o femeie de 30+ ani.

Uite o prezentare video a brandului cu o experiență de peste trei decenii, ce face constant cercetări pentru îmbunătățirea produselor sale. Să revenim la Marea Moartă și la ce pot face mineralele, dar și argila din apele sale.

Proprietățile vindecătoare ale Mării Moarte

Cercetările realizate pe mineralele din Marea Moartă au arătat că la nivelul pielii sunt cele mai numeroase și vizibile rezultate. Unele dintre ele au legătură cu hidratarea și întinerirea țesutului cutanat, altele cu vindecarea lui. Dar acestea nu sunt singurele ”zone” de competență. Iată ce spune deadsea.com, o platformă online ce promovează nu doar beneficiile Mării Moarte, ci și turismul în zonă.

minerale Marea Moarta

Sursă foto: deadsea.com

#1 Îmbunătățirea afecțiunilor cutanate

Studiile au scos la iveală rezultate notabile cu privire la ameliorarea și chiar tratarea unor boli de piele precum acneea sau psoriasisul. Cantitatea mare de magneziu ajută la reducerea inflamațiilor pielii și la îmbunătățirea gradului de hidratare.

#2 Tratarea alergiilor

Un studiu al International Journal of Dermatology a arătat că nivelul crescut de magneziu și brom conținut de sarea din Marea Moartă are efecte pozitive și asupra alergiilor.

 #3 Îmbunătățirea condițiilor reumatologice

Băile în apele sărate sunt cunoscute pentru efectele de ameliorare ale artrozei sau osteoporozei și asta pentru că absorbția de minerale stimulează circulația sângelui și contribuie la întărirea sistemului osos.

#4 Efecte anti-îmbătrânire

International Journal of Dermatology mai nota că aceeași Mare Moartă și mineralele sale ajută la reducerea ridurilor pielii, catifelând-o și redându-i elasticitatea.

Dacă articolul despre beneficiile mineralelor ți-a plăcut și ți-a fost util, distribuie-l și cu prietenii în orice formă dorești.

You may also like

Acest blog folosește cookies pentru îmbunătățirea experienței de navigare. Apăsând ACCEPT îți dai acordul ca vizita ta și modul de navigare să fie contorizate de către administratorul blogului și/sau de către furnizorii săi web. Accept

Confidențialitate & Cookies