Tu ce pui in trusa medicala cand calatoresti cu un bebelus?

by admin
0 comment

Când ești la primul copil ai multe semne de întrebare. Cum îl feresc de iritația de scutec? Cum îl scap de colici? Care sunt medicamentele pe care trebuie să le am tot timpul în casă? Ce îi alină durerile de gingii când îi ies dinții? Și lista crește și tot crește cu fiecare nouă experiență.

Sursă foto: http://www.growingyourbaby.com

Prima călătorie cu bebelușul în afara orașului a fost de-a dreptul epuizantă. Am luat cu noi mai mult decât puteam duce… Altfel copilul a fost cuminte și a dormit tot timpul. Îi place în mașină. Mi-am dat seama că noi suntem problema și că trebuie să simplific în limita firescului și necesarului orice bagaj când plecăm la drum. Mai ales când călătorim prin țară și găsim cu ușurință în orice magazin sau farmacie ceea ce nu am luat de acasă.

De când cu vremea frumoasă de afară am început să ne facem planuri de vacanță. Odată cu ele și liste. Pe cea de îngrijire a bebelușului vreau să o mai reduc, pentru că a ajuns la dimensiunile unui diplomat. 🙂

Așa că am întrebat în stânga și-n dreapta prietenii cu copii ce să iau și ce să las. Iată ce a reieșit:

  • Ser fiziologic maxim 2 fiole (pentru curățat urechile, zona ochilor, nasul);
  • O pungă mică de scutece de unică folosință;
  • Șervețele umede;
  • Cremă împotriva iritației de scutec (10-30 ml);
  • Șampon/gel de duș (30-50 ml);
  • Gel pentru gingii;
  • Apă de mare, dacă i se înfundă nasul;
  • Aspirator nazal.

Și o să mă refer mai jos la ultimele trei mențiuni din listă, pentru că de curând mi-au fost recomandate următoarele trei produse de la Rontis:

  • Gengigel – este gel pentru gingii inflamate, cum este cazul nostru cel puțin încă vreun an și ceva de acum înainte. E pe bază de acid hialuronic și este indicat în cazul erupțiilor dentare, iar în cazul copiilor mai mari și a adulților (pentru că mai există două variante pentru aceste categorii de vârstă) pentru afte, gingivite, stomatite, extracții sau inflamații provocate de aparate dentare. Varianta pentru bebeluși nu conține anestezic, zahăr sau arome artificiale.
  • Sinomarin – este o soluție hipertonică de apă de mare pentru desfundat nasul, 100% naturală, cu efecte împotriva rinitei alergice, răcelii, gripei și sinuzitei. Pentru copii sub 6 luni există pipete, peste 6 luni spray. Există și o variantă mini pentru copii de peste 6 luni și pentru adulți. Noi ne încadrăm acolo.
  • Nasalou – este aspirator nazal cu aspirație bucală și vârfuri sterile, nou apărut pe piață. Vârfurile sunt moi și flexibile și pot fi schimbate periodic pentru a preveni infecții sau iritații la nivelul căilor respiratorii.

Voi le-ați încercat? Cum vi s-au părut? Poți să îmi împărtășești experiența ta într-un comentariu. Înainte de a extinde farmacia bebelușului, cercetez cu atenție. 🙂

PS: Ia în seamă, te rog, faptul că la momentul la care scriu acest articol băiețelul meu are 7 luni și am căutat produse în marja lui de vârstă.

Dacă acest articol despre trusa medicală pe care o iei cu tine când călătorești cu un bebeluș ți-a fost util, distribuie-l și cu prietenii în orice formă dorești.

You may also like

Acest blog folosește cookies pentru îmbunătățirea experienței de navigare. Apăsând ACCEPT îți dai acordul ca vizita ta și modul de navigare să fie contorizate de către administratorul blogului și/sau de către furnizorii săi web. Accept

Confidențialitate & Cookies