Tratamente naturiste pentru o toamna fara raceala

by admin
0 comment

Cum toamna și iarna șansele de a răci sunt mai mari, am zis să vedem ce putem face pentru a reduce cât mai mult riscurile. Așa că am apela la specialiștii vegis.ro, unul dintre cele mai mari magazine online de produse naturiste de la noi din țară, pentru soluții 100% naturale și care ajută la prevenirea și vindecarea gripei și răcelii.

Sursă foto: Vegis.ro

Sursă foto: Vegis.ro

Cătina, turmericul și măceșele sunt trei ingrediente esențiale în astfel de cazuri, pentru că ele stimulează sistemului imunitar și generează o stare generală bună în sezonul asteniei.

Cătina poate fi consumată sub diverse forme, fie ca ulei, suc, pulbere sau sirop, fie neprelucrată, ca fructe uscate. Ea este cunoscută ca stimulent al creșterii imunității, ajutând organismul să se refacă după perioade solicitare.

Uleiul de cătină are proprietăți și beneficii asupra unui număr mare de diagnostice. Are proprietăți antioxidante, ameliorează boli ale sistemului cardio-cerebro-vascular, conține o cantitate considerabilă de vitamine A și E și este folosit cu succes în durerile de gât. De asemenea, stopează afecțiuni oculare severe.

În România, turmericul este găsit cel mai adesea sub formă de pudră, fiind întrebuințat atât pentru uz alimentar, cât și ca tratament medicinal. Acesta este un excelent antiseptic, antioxidant, cicatrizant și dezinfectant. În India, țara sa de proveniență, turmericul este utilizat și la prepararea măștilor pentru revitalizarea și revigorarea pielii, dar și pentru stimularea circulației sângelui și pentru îmbunătățirea digestiei.

Pudra de turmeric este un ajutor în probleme reumatologice, neurologice, gastrice și cardiovasculare. Pe Vegis.ro sunt disponibile mai multe variante: bio, raw, vegan și 100% naturală.

Măceșele sunt apreciate pentru conținutul bogat în vitamina A, B1, B2 și C, din care se produce vinul tonic, un bun întăritor al organismului.

De asemenea, măceșele reprezintă un puternic mineralizant, prin conținutul de magneziu, calciu, fier, mangan, fosfor, potasiu, seleniu, sulf și zinc. Planta este cunoscută ca fiind un panaceu, ce întărește sistemul imunitar și asigură o bună funcționare a întregului organism.

 Sarea de baie roz Himalaya este cunoscută ca ameliorant al stresului, relaxând corpul și musculatura. Pusă în apa din cadă este un excelent tratament pentru prevenirea gripei sau răcelii.

Sarea de Himalaya este considerată a fi “cea mai pură sare”, deoarece conține toate mineralele ce se regăsesc și în corpul uman. Ea are numeroase beneficii asupra organismului: stimulează circulația sangvină, detoxifică organismul și reduce contracțiile musculare. Acest tip de sare are un conținut remarcabil de fier, potasiu și magneziu.

De asemenea sarea roz de Himalaya echilibrează PH-ul pielii, o hidratează și îi redă elasticitatea. O baie de 30 de minute cu acest tip de sare este echivalentul unei cure de detoxifiere.

You may also like

Acest blog folosește cookies pentru îmbunătățirea experienței de navigare. Apăsând ACCEPT îți dai acordul ca vizita ta și modul de navigare să fie contorizate de către administratorul blogului și/sau de către furnizorii săi web. Accept

Confidențialitate & Cookies