To Do List: 4 principii pentru bifarea cu succes a sarcinilor zilnice, de la celebra Julie Morgenstern

by admin
0 comment

Cunoscută drept ”Regina productivității”, în America, Julie Morgenstern propune un model ale cărui efecte se văd la exterior doar dacă schimbările se produc de la interior (organizing from inside out). Modul în care gândim și înțelegem lucrurile se va reflecta în modul în care facem lucrurile.

Și fie că lucrăm într-un birou, suntem freelanceri sau ne ocupăm de bunul mers al gospodăriei, zi de zi avem sarcini de îndeplinit, de la deadline-uri la tot soiul de cumpărături. Prin urmare, organizarea pe plan personal este esențială pentru a nu ne simți copleșiți.

Iată ce sfaturi ne dă Julie pentru a bifa cu succes sarcinile cotidiane (to do list):

  1. Folosește un singur sistem de inventariere a sarcinilor zilnice, fie că este o aplicație mobilă, un calendar pe laptop sau o clasică agendă cu file. Însemnarea lor în locuri diferite te va face să pierzi șirul și, deci, să nu te poți organiza la capacitate maximă. Trecerea de la un sistem la altul nu va face decât să te încurce și să devii confuz.
  2. Pentru fiecare activitate asumată trebuie să existe un moment de debut. Când mă ocup de acest aspect? Odată ales momentul, îl programez ca atare și am șanse mai mari să fac ce mi-am propus.
  3. Estimează timpul necesar îndeplinirii fiecărei sarcini. De câte minute/ore/zile am nevoie? Fii realist(ă) când faci aceste calcule. În baza timpului investit realizezi dacă merită cu adevărat activitatea.
  4. Ține lista sarcinilor zilnice aproape și raportează-te constant la ea pe parcursul programului pentru a sta cât mai bine și mai mult în plan, dar și pentru a putea reprioritiza în funcție de schimbări de moment.

Lista de activități (To Do List) are legătură cu managementul timpului, parte importantă a organizării pe plan personal.

Sper că informațiile de mai sus ți-au fost utile și că vei dori să le împărtășești și cu prietenii tăi. Dacă ești activ(ă) pe rețelele de socializare, intră te rog și pe pagina de Facebook a blogului și bifează sub butonul ”Urmărește” opțiunea ”Vezi mai întâi”. În felul acesta primești notificări la fiecare nou articol. E gratuit! La fel și pe grupul cu idei de organizare. 🙂

Iar dacă vrei să vezi ce clipuri mai public, abonează-te la canalul meu de Youtube. De acum înainte, multe articole se vor transforma și în conținut video.

You may also like

Acest blog folosește cookies pentru îmbunătățirea experienței de navigare. Apăsând ACCEPT îți dai acordul ca vizita ta și modul de navigare să fie contorizate de către administratorul blogului și/sau de către furnizorii săi web. Accept

Confidențialitate & Cookies