Tipuri de tapet din care putem alege. Galerie foto

by admin
0 comment

Tapetul este o bună variantă de redecorare rapidă și de efect. Fie că alegem să colantăm un singur perete, fie că tapetăm întreaga încăpere, schimbarea va fi una notabilă.

Praktiker, una dintre cele mai mari companii de do it yourself (DIY) active în România, ne spune care sunt principalele tipuri de tapet din care putem alege.

#1 Tapet Simplex

Este fabricat din hârtie de calitate superioară într-un singur strat. După imprimarea culorii și a modelului, pe întreaga suprafață se aplica un finisaj în relief. Are durabilitate redusă, prin comparație cu alte tipuri de tapet.

#2 Tapetul în relief

Este fabricat din hârtie de calitate superioară în strat dublu. Permite realizarea unor modele în relief și este mult mai rezistent.

#3 Tapetul cu vinilin

Este cel mai des utilizat tip de tapet la momentul actual. Suprafața exterioară este acoperită cu PVC. Acest lucru permite scoaterea în relief a modelelor. Îmbinările nu mai sunt vizibile la aplicarea pe perete. Este foarte ușor de curățat, dar și rezistent la lumina soarelui și la alți factori externi.

#4 Tapetul care se poate vopsi

Este realizat pe bază de vinilin. Vopseaua poate fi aplicată pe acesta în straturi succesive.

#5 Tapetul din fibră de sticlă

Este fabricat prin uscarea fibrelor din sticlă subțiri. Acestea sunt apoi îmbinate ca și o țesătură. Înainte de aplicarea acestui tip de tapet, suprafața trebuie să fie pregătită în cele mai mici detalii.

#6 Tapetul din fibră textilă

Suprafața exterioară este acoperită cu material textil. Acest tip de tapet oferă o varietate de culori și modele. Un avantaj este și acustica.

#7 Tapetul pe bază de fibră textilă și vinilin

Baza acestui tip de tapet este fabricată din fibră textilă, iar suprafața exterioară din PVC. Este ideal pentru hoteluri, restaurante și magazine. Este deosebit de rezistent, dar costul investiției inițiale este destul de ridicat.

Sper că informațiile de mai sus ți-au fost utile și că vei dori să le împărtășești și cu prietenii tăi. Dacă ești activ(ă) pe rețelele de socializare, intră te rog și pe pagina de Facebook a blogului și bifează sub butonul ”Urmărește” opțiunea ”Vezi mai întâi”. În felul acesta primești notificări la fiecare nou articol.

You may also like

Acest blog folosește cookies pentru îmbunătățirea experienței de navigare. Apăsând ACCEPT îți dai acordul ca vizita ta și modul de navigare să fie contorizate de către administratorul blogului și/sau de către furnizorii săi web. Accept

Confidențialitate & Cookies