Tipuri de semineuri pentru interior si exterior

by admin
0 comment

Fără prea multe introduceri, intrăm direct în subiect. În linii generale există două mari tipuri de șemineuri: interioare și exterioare.

La rândul lor, ele pot fi:

  1. funcționale sau decorative,
  2. tradiționale sau moderne.

Să le luăm pe rând.

Șemineurile interioare funcționale

Dacă sunt funcționale, pot înlocui sau completa sistemul de încălzire centralizată. Indiferent de stilul său – clasic sau modern – șemineul contribuie la crearea unei decor confortabil.

Șemineu interior clasic

Șemineu interior modern integrat în structura living-ului

Șemineu interior modern autonom

Șemineuri interioare decorative

Locuiți într-o casă mai veche care nu are un șemineu? Este clar că unul funcțional nu puteți construi foarte ușor, pentru că trebuie dărâmați pereți și creat un sistem de burlane care să degaje fumul creat de acesta. Atunci singura alternativă pe care o aveți este să faceți un șemineu decorativ. Din ipsos, cărămidă, rigips sau lemn, un profil de șemineu poate deveni piesa centrală a încăperii. Decorat cu lumânări sau cu bușteni – pentru un aer cât mai natural -, șemineul decorativ este o variantă la care merită să vă gândiți.

Șemineu decorativ

Într-un șemineu decorativ mai puteți pune cărți, flori sau coșuri de nuiele. Uitați-vă prin casă și vedeți ce s-ar mai potrivi într-un asemenea spațiu. Experimentați și apoi alegeți ce se potrivește cel mai bine stilului dumneavoastră.

Șemineuri exterioare moderne

Sunt o bună sursă de încălzire în serile răcoroase petrecute pe terasă. În linii moderne sau clasice, simplul fapt că ați scos în afara casei un element consacrat interiorului va crea un efect surprinzător.

Șemineu exterior în stil modern

Șemineuri exterioare tradiționale

Șemineu exterior în stil tradițional

Sper că informațiile de mai sus ți-au fost utile și că vei dori să le împărtășești și cu prietenii tăi. Dacă ești activ(ă) pe rețelele de socializare, intră te rog și pe pagina de Facebook a blogului și bifează sub butonul ”Urmărește” opțiunea ”Vezi mai întâi”. În felul acesta primești notificări la fiecare nou articol.

You may also like

Acest blog folosește cookies pentru îmbunătățirea experienței de navigare. Apăsând ACCEPT îți dai acordul ca vizita ta și modul de navigare să fie contorizate de către administratorul blogului și/sau de către furnizorii săi web. Accept

Confidențialitate & Cookies