Tendintele Vogue in designul interior, in 2017

by admin
0 comment

2016 a fost un an divers din punct de vedere al tendințelor în amenajări interioare, cu decoruri inspirate de stilul scandinav, dar și cu accesorii variate ce au ornat pereții. Pentru a afla trend-urile din 2017, editorii Vogue au vorbit cu designerii Martyn Lawrence-Bullard, Young Huh și Beth Diana Smith.

Ei văd noul an chic, inspirațional și, spre fericirea noastră, ușor de integrat stilului actual de viață, fără a fi nevoie de o transformare completă de decorului.

Verde

Potrivit cunoscutului decorator Martyn Lawrence-Bullard (Kendall Jenner este unul dintre clienții săi faimoși) verdele revine în forță, de la nuanțe de lime până la cele de smarald. El se va găsi nu doar pe pereți, ci și în elementele de decor, inclusiv în covoare și țesături.

Sursă foto: Pinterest

Dacă nu sunteți fani ai culorii, Lawrence-Bullard recomandă:

”Alăturați câteva accente în nuanța smaraldului setului de farfurii albe și obțineți imediat un setting în tendințe.”

Imprimeuri tropicale

Nu este un secret pentru nimeni că designul interior se inspiră din defilările de modă, iar anul acesta Marc Jacobs, Prada și Emanuel Ungaro se joacă din plin cu elemente tropicale. În mod firesc ele se vor găsi în imprimeul țesăturilor și în modelul tapetului.

Sursă foto: Pinterest

Dacă acest stil vă pare copleșitor, Martyn Lawrence-Bullard recomandă să vă limitați la câteva perne decorative.

”Cumpărați întotdeauna o canapea uni pe care să o poți transforma oricând folosindu-te doar de câteva perne. E fix ca atunci când cumperi o piesă vestimentară clasică, pe care o poți împrospăta mereu cu o geantă nouă sau o pereche de pantofi.”

Texturi

Texturile sunt foarte importante și le vedem din ce în ce mai mult în orice formă, de la mese din alamă până la corpuri de iluminat, materiale sau tapet.

Sfatul lui Lawrence-Bullard de adaptare la trend: ”Aruncați” pe un fotoliul din piele o pătură din lână sau combinați materiale folosite la confecționarea pernelor decorative.

Combinații de marmură și cupru

Young Huh, cel care a fost numit de revista Vogue în 2015 unul din cei cinci tineri designeri în ascensiune, spune că marmura și cuprul vor continua să fie în tendințe și în 2017.

”Vom vedea acest trend atât în bucătărie, cât și în baie. Este acea combinație între ceva foarte curat, precum este marmura albă, și ceva foarte industrial, dur și un pic glamour, cum este cuprul.”

Sursă foto: Pinterest

Sursă foto: Pinterest

Culori estompate

Dacă doar gândul decorării cu culori îndrăznețe vă amețește, nu vă speriați, tonurile neutre continuă 2017 în forță. Alb, bej, gri deschis, camel sau roz sunt în super-tendințe.

Forme geometrice

”Vom vedea forme inventive inspirate de cultura africană sau asiatică aduse în actualitate. Mizez pe linii simple, design-uri geometrice și triunghiuri”, spune Huh.

Sursă foto: Polyvore

Corpuri de iluminat excentrice

Gândiți-vă la corpurile de iluminat ca la niște accesorii. Este modalitatea perfectă de a vă arăta sensibilitatea prin design.

”O lampă cu aspect excentric arată excelent în sufragerie. Este spațiul perfect în care poți opta pentru ceva neconvențional.” – este de părere Young Huh.

Nu excludeți opțiunea când vine vorba de lămpile de la capul patului.

Sursă foto: Decorate 101

Mobilă realizată manual

Pentru designerul Beth Diana Smith, 2017 aduce în prim plan piese de mobilier unice, realizate manual.

”Oamenii vor reveni la mobila care este privită mai mult ca o investiție, mobilă care este bine realizată”.

Ea recomandă achiziția de piese vintage ce pot da personalitate spațiului.

Gri

Griul a fost o culoare predominantă în 2016 și se va menține în preferințe și în 2017.

”Vom vedea diferite tonuri de gri, multe combinații de alb și gri și gri în nuanțe mai închise”, spune Beth Diana Smith.

Este acea culoare care complimentează un spectru larg, de la roșu aprins la delicatul ivoire.

Sursă foto: Architectural Design

Bronz

Smith mizează pe bronz, un metal ce încălzește orice decor.

”Îmi place la corpurile de iluminat și la accesorii, fie că sunt vaze, lămpi sau boluri pentru bucătărie.” – Beth Diana Smith

Sursă foto: Polyvore

Dacă v-a plăcut articolul, distribuiți-l și cu prietenii în orice formă doriți.

Sursă articol

You may also like

Acest blog folosește cookies pentru îmbunătățirea experienței de navigare. Apăsând ACCEPT îți dai acordul ca vizita ta și modul de navigare să fie contorizate de către administratorul blogului și/sau de către furnizorii săi web. Accept

Confidențialitate & Cookies